Veterani nastavljaju štrajk glađu

Sedmorica veterana Treće armijske oblasti nastavili su štrajk glađu ispred zgrade Vlade Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2008.

14:00

Default images

Veterani su danas uputili dopis ministru za rad i socijalnu politiku Rasimu Ljajiću zahtevajući hitan sastanak. Zahtev je usledio nakon neuspelog pokušaja u ponedeljak da razgovaraju sa premijerom Cvetkovićem.

"Juče nam je predložen razgovor sa radnom grupom, ali smo odbili taj sastanak", izjavio je agenciji Beta predsednik ratnih veterana Leskovca Dušan Nikolić.

On je dodao da pregovori sa radnom grupom traju već devet meseci i da je ona "svoj deo posla završila".

Nikolić je rekao da je zdravstveno stanje veterana iz dana u dan sve lošije.

"Dolazila je hitna pomoć, jednom od rezervista su počeli da otkazuju bubrezi, ali je odbio da ide u Urgentni centar", rekao je Nikolić.

Nikolić je za četvrtak, kada zaseda Vlada, najavio dolazak veterana iz drugih gradova u Srbiji, koji ce se pridružiti protestu.

Štrajk glađu podržalo je danas Udruženje veterana ratnih invalida ratova od 1990. godine, pozivajući Vladu Srbije da razmotri njihov zahtev.

Ljajić: Očekujem dogovor

Ministar rada i socijalne politike Rasim LJajić uveren je da će predstavnici Vlade Srbije i vojnih rezervista uskoro sesti za pregovarački sto i usvajanjem jednog propisa pokušati da reše problem isplate ratnih dnevnica.

"Mi smatramo da se ne može kroz pritiske i ucene iznuditi bilo šta. Najbolje je da svi sednemo i pronađemo to kompromisno rešenje. Mislim da protesti i štrajkovi (rezervista) nisu najbolji put da se izađe iz ovoga", rekao je Ljajić novinarima u Palati Srbije.

On je dodao da mora da se pronađe jedno celovito rešenje, u smislu donošenja propisa koji bi mogao da bude i u formi zakona, a kojim bi se sistemski regulisala isplata zaostalih ratnih dnevnica.

Ljajić je rekao da je Radna grupa koju čine predstavnici Vlade i rezervista dala celovitu analizu tog problema, ali da su predlozi dve strane o rešavanju pitanja ratnih dnevnica različiti, pa je potreban "period usaglašavanja" da bi se došlo do zajedničkog rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: