Dinkić predstavio ekonomski program

Više investicija, otvaranje radnih mesta, smanjivanje poreza samo su neke od mera ekonomskog programa liste "Za evropsku Srbiju" koji je predstavio Mlađan Dinkić.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 15.04.2008.

08:02

Default images

Lider G17 plus je najavio da će buduća vlada za prvih dvadeset meseci pokrenuti i velike infrastrukturne radove, posebno na izgradnji evropskih autoputeva u Srbiji, vrednosti od preko četiri milijarde evra, koji bi trebalo da uposle oko 50.000 ljudi.

Prema Dinkićevim rečima, infrastrukturni projekti neće opteretiti budžetske korisnike jer će se finansirati iz privatizacionih prihoda i izlaskom srpskih obveznica na evropsko tržište.

Do kraja mandata vlade koju bi formirala koalicija "Za evropsku Srbiju" bili bi završeni autoputevi na Koridoru 10, autoput Beograd-Užice, Banatska i Dunavska magistrala, autoput Kragujevac-Batočina, poluautoput Novi Sad-Sremska Mitrovica-Šabac-Loznica.

Ekonomski program obuhvata i 3.000 povoljnih kredita za nove preduzetnike, finansiranje 1.000 biznis-planova, kao i program podsticaja za velike investicije u prioritetnim industrijskim sektorima.

DS: Srbija gubi milione evra

Srbija je zbog nepotpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, u oblasti poljoprivrede ove godine izgubila između 120 i 160 miliona evra, izjavio je funkcioner Demokratske stranke i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Slobodan Milosavljević.

"Da je sporazum potpisan, davanja za poljoprivredu bila bi za trećinu veća u odnosu na sadašnji budžet", rekao je Milosavljević, u telefonskom razgovoru sa građanima u "kol centru" DS-a.

Građane je interesovalo "kada će početi isplata obećanih 100 evra po hektaru zasejanih površina", na šta je Milosavljević odgovorio "da je ugovoreni iznos povećan na 120 evra, odnosno 10.000 dinara", i da je isplata već krenula za one koji su registrovali svoja gazdinstva.

Čanak: Vojvođani spremni za EU

Nenad Èanak (FoNet)
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođani spremni za Evropsku uniju, jer se ne plaše različitosti.

"Živimo na teritoriji u kojoj postoje različite crkve, govore se različiti jezici, poštuju se različiti običaji, i to smatramo svojim najvećim bogatstvom", rekao je Čanak sinoć na tribini u Bačkom Petrovcu.

Prema njegovim rečima, Vojvodina mora da ima "alate", kako bi se zaštitili interesi građanki i građana koji u njoj žive. Precizirao je da su ti "alati" zakonodavna, sudska i izvršna vlast, izvorni prihodi i imovina.

Ocenio je da su predstojeći izbori zapravo izbor između dva puta - između puta u EU i puta u izolaciju.

"Da se desi veliko zlo potrebna je samo jedna stvar, a to je da dobri ljudi ne urade ništa. Zato je potrebno da se svi uključe u politiku jer se, svakako, politika bavi svakim od nas", kazao je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: