ZAVOD FORMIRAO UPRAVNI ODBOR GALENIKE A.D

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2001.

16:16

Default images
Direktor Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) Mijat Savic izjavio je da su na skupstini akcionara "Galenike a.d.", odrzanoj u utorak, izabrani novi Upravni i Nadzorni odbor kompanije, javlja FONET. Skupstini nisu prisustvovali predstavnici manjinskog akcionara ICN Farmasjutikls, iako su, prema Savicevim recima, bili "uredno obavesteni o sednici". Izabrana su cetiri od pet clanova Upravnog odbora, jer, prema Statutu, manjinski akcionar ima pravo na jednog clana, rekao je Savic na konferenciji za novinare, dodavsi da su u Upravni odbor usli Branko Zbutega, Mirjana Jovanovic, Ljiljana Pejic-Stokic i Predrag Obradovic. Istakavsi da RZZO poseduje 64,2 odsto akcija kompanije Galenika a.d i da ima punu podrsku republicke vlade, Savic je naglasio da su, bez obzira sto se niko iz ICN farmasjutiklsa nije pojavio, punovazne sve odluke donete na skupstini.

Zastupnik RZZO pred medjunarodnom arbitrazom advokat Darko Spasic rekao je da ce uskoro uslediti formalno i pravno preuzimanje "Galenike a.d.". Postupak ce pred registrom Privrednog suda u Beogradu biti pokrenut vec sutra, a nadamo se da ce se sve okoncati u razumnom roku", kazao je Spasic.

Novoizabrani predsedenik Upravnog odbora Branko Zbutega istakao je da je cilj novog rukovodstva kompanije da se sto pre resi snabdevanje zdravstvenih ustanova lekovima. Mi nemamo vremena za cekanje, jer su pacijenti ugrozeni, a proces medjunarodne arbitraze u Parizu ce trajati dve do tri godine, istakao je Zbutega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: