PREDAO SE OSNIVAC OVPMB

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2001.

22:20

Default images
Dvadeset pripadnika OVPMB, medju kojima se nalazio i njen osnivac, komandant Hadzija, predalo se u cetvrtak americkim pripadnicima KFOR u blizini sela Dobrosin. Pristinski mediji na albanskom prenose da su osobe koje su se predale pripadale grupi koja je kontrolisala nekoliko sela u opstini Bujanovac. Lokalni izvori su preneli da se pojedini pripadnici ove grupe jos nisu demilitarizovali, posto do isteka roka za razoruzanje ima jos sedam dana. Predsednik Politickog saveta OVPMB Jonuz Musliju je izjavio da ce poslednji pripadnici OVPMB predati oruzje, municiju i uniforme KFOR u sredu, 30. maja, u 15.00 casova.

Program amnestije za pripadnike OVPMB koji se dobrovoljno predaju KFOR istekao je u cetvrtak u 8.00 casova, rekao je Srni portparol KFOR Roj Braun. "Sada smo se vratili na staru politiku, od pre 16. maja, tako da ce svako lice za koje se sumnja da je pripadanik oruzane grupe biti uhapsen i u pocetku pritvoren u kampu Bondstil", rekao je Braun. On je dodao je da ce program "Proveri i pusti" biti "jos malo produzen za sve koji nisu pocinili tesko krivicno delo". On je rekao da je do cetvrtak ujutro kroz program "Proveri i pusti" proslo 454 pripadnika OVPMB i svi su oslobodjeni, posto nije utvrdjeno da je neko od njih pocinio tesko krivicno delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: