Nedelja, 08.04.2007.

11:45

"Spremni smo za nove izbore"

Lider LDP-a Čedomir Jovanović smatra da su novi izbori bolje rešenje od ponovnog izbora Vojislava Koštunice za premijera Srbije.

Izvor: Tanjug

Default images

Jovanović je kazao da se na tim izborima ne bi takmičile stranke, već bi se takmičila dva koncepta - koncept modernizacije društva i koncept njegove konzervacije. Lider LDP-a ipak smatra da izbora neće biti, jer postoji dogovor između Koštunice i lidera DS-a Borisa Tadića o formiranju nove vlade koju bi činile te partije.

Čitava priča se, tvrdi Jovanović, odlaže jer "premijer i predsednik traže obrazloženje za kompromise koje prave."

Komentarišući spekulacije u medijima o formiranju vlade koju bi činile DSS i SRS, Jovanović je ocenio da "najava saveza Koštunice i Nikolića treba da nas učini srećnim kada umesto koalicije SRS-DSS dobijemo koaliciju DSS-a i DS-a".

Jovanović očekuje da će Srbija imati nove parlamentarne izbore već naredne godine, a da će ti izbori biti posledica čitavog niza spoljnopoliutičkih poraza naše zemlje - od procesa evropskih integracija do gubitka šanse da Srbi žive na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: