Nedelja, 08.04.2007.

11:45

"Spremni smo za nove izbore"

Lider LDP-a Čedomir Jovanović smatra da su novi izbori bolje rešenje od ponovnog izbora Vojislava Koštunice za premijera Srbije.

Izvor: Tanjug

"Spremni smo za nove izbore" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

bole

pre 17 godina

Ma i ja sam za izbore. Ovo mrcvarenje nigde ne vodi. Šta i da se dogovore DS i DSS, pa oni trenutno imaju istu politiku samo ne mogu da se dogovore oko podele ministarstava.

Zoran X

pre 17 godina

Biće 14.05. podrška Radikala manjinskoj Vladi DSS/NS, to će biti Nikoliceva strateška kupovina saveznika !
Vidi se iz aviona.

Utopija

pre 17 godina

Uvek se rastuzim citajuci ovakve komentare iz prostog razloga sto se u svakom komentaru vidi duh neke politicke grupe. Tako da je nasa politicka scena ogledalo naseg drustva u kojoj se ogledamo decenijama,vekovima, ne trudeci se da promenimo izgled. Narod smo sa dugom istorijom, a od istorije nismo naucili skoro nista,pa ni ono najosnovnije a to je da je odrzivost naseg naroda, nacionalno pitanje i vece je od svake politicke partije ili lidera. Partijski duh i dalje vlada u nama, deleci nase drustvo. Nemajuci pravac, nas put se pretvara u krug, petlju iz koje se tesko izlazi.Niko nam nije toliko kriv koliko smo krivi sami sebi. Budimo pozitivniji jedni prema drugima i slozimo se vec jednom oko kljucnih stvari, da podignemo naciju na noge i vratimo ugled nasem narodu. Ko je intelektualac, neka to i bude. Dosta je vise istih prica, rasprava na konstanto istom nivou, tako u nedogled, stvarno, dosta vise.

Beogradjanka

pre 17 godina

Ovaj narod hitno mora odluciti da li zeli utonuti u beskonacnu letargiju i propadanje kao crna rupa Evrope, ili iskoristiti izvanredne potencijale i krenuti napred punom parom! Formiranje vlade koje traje mesecima je smejurija na svetskom nivou, ako su novi izbor potrebni - onda pozurimo sa njima!

Aleks

pre 17 godina

I da budu novi izbori onda bi SRS i LDP dobili jos vise glasova nego 21 Jan!Ostali bi svi dobili manje nego 21.A sto se tice Vlade DSS-DS to i ako bude nece dugo trajati.Ipak mislim da DS i DSS nisu toliko blizu jednom drugom.

vladimir

pre 17 godina

LDP mnogo precenjuje svoj uspeh na zborima.treba sve potsetiti da je koalicija tolerancija osvojila 4 % glasova bez LDP-a a sada uz pomoc LDP 5,2 % Jednostavna racunica je da LDP ima 1.2 % podrske naroda i neznam kako bi priznavanjem nezavisnog kosova (zelja LDP) srbi ostali da zive na Kosovu.Trenutno neprihvatanje Aktisarijevog predloga u UN je poraz i LDP-a

ilir

pre 17 godina

sretan praznik svim hriscanima gospodin Jovanovic je u pravu ali....gospodin Kostunica jos nije zavrsio svoj posao pretvaranje i stvaranje jedne gubernije kad to zavrsi verovatno ce ostaviti srpski narod da razmislja sta dalje

Simens

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto pojedinci kritikuju izjavu Cede Jovanovica. Nisam cuo nikoga ko je rekao da nesto od toga nije tacno.
Osim toga, nisu LDP i Ceda krivi zato sto Kostunica i Tadic ne mogu da se dogovore oko formiranja Vlade.
Ako nekome smeta to sto LDP ima desetak poslanika, onda bi on trebao da se pogleda u ogledalo i da dobro razmisli da li je normalan.
U svakom slucaju LDP ce doci na vlast, zato sto ce bas ovi koji ga sad najvise kritikuju shvatiti da je ta opcija jedina koja je normalna. To ce shvatiti onda kada se obistini sve ono sto je Ceda govorio o Kosovu i o koaliciji DSS-DS.
Politika Tadica i Kostunice pociva na mitovima i legendama i kao takva je osudjena na propast. Samo politika zasnovana na cinjenicama i realnom sagledavanju odnosa snaga u svetu i naseg mesta u svemu tome, ima buducnost.
Jedina stranka koja to radi od svog nastanka je LIBERALNO-DEMOKRATSKA PARTIJA.
JOs nesto, ako dodje do novih izbora, predlazem glasacima, koji su u poslednjem trenutku odlucili da ne glasaju za LDP nego za DS, zbog Boze Djelica, da ne bacaju glasove glasajuci za DS. Vise vrede Cedinih desetak posto, nego Tadicevih 30.

Sandro

pre 17 godina

Zasto sumnjate da ne bismo izasli na izbore??? pa ako ne popuste pred ovim ucenjivacima imace moj glas i dalje.. dosta su samo radikali bili verni glasaci, pokazite malo vernosti i necete dobijati ulice nekih majora i kapetana koji nista dobro nisu uradili za srbiju i svi su se slucajno obogatili za vreme rata... nek se ujedine DS i LDP pa ce biti mnogo jaci, sa g17 mozda i proguraju novu vladu sami... da vidimo nekog ministra policije koji nije hapsen i ima IQ preko 90.. SHVATITE DA JE OVO NASA ZEMLJA! Lepo je djindjic rekao da ovo i dalje ide po inerciji, al smo sigurno bolji nego u slobino vreme. Zato pamet u glavu i ako dodje do izbora, MISLITE O TOME!

goran opacic

pre 17 godina

Gospodin Jovanovic je, bezmalo, u pravu.
A zbog toga se ne treba radovati, niti srece ocivati.
Neka nas dobri Bog sacuva, od krvoprolica, ako ovako nastavimo i u 2008
S postosvanjem svima, pa i veoma razlicitima.go

SIMA

pre 17 godina

Kao sto rece Kostunica onomad na slavi, danas je Vaskrs i na vaskrsu se kljocaju jaja, za to sluzi Vaskrs da se odmori narod od ove ludorije!

Miša

pre 17 godina

Iako sumnjam da bi se ista, u odnosu broja zastupnika u srpskom Parlamentu bitno promenilo, ja bih izlazio na izbore svakog vikenda ne bih li tim putem pomogao da ova zemlja izađe iz magnovenja prouzokovanog naizmeničnim stezanjem i popuštanjem omče koju je oko njenog vrata vezala raspomamljena desnica. Oni kojima je dosta izbora valjda je dosta budućnosti, slobode i prosperiteta, koje btw. nisu ni pošteno okusili. Ali možda se u činjenici, da mnogi ne znaju za ili sumnjaju u bolje krije kluč pomirljivosti i apatičnosti. Žalim što će, kako stvari stoje, generacija kojoj pripadam biti upamćena jedino onom po čemu se pamte i generacije načih očeva: nedostatku hrabrosti, znanja i vizije. Tako će samo malobrojni, juče i danas verni destruktivnim i nesposobnim režimima imati šta da, bar u materijalnom smislu ostave svojoj deci ali će svima zajedničko nasleđe biti neperspektivna enklava u urbanističkom rasulu, naučna i kulturna provincija koja živi od socijalne pomoći što pristiže iz okruženja i koju nam daju samo da im ne dolazimo.

miroslav

pre 17 godina

Izbori su najznačajnija demokratska tekovina kojom bi uvek trebalo da se razreše političke dileme,koje evo kod nas dovode do paralize.Svako se boji svakoga, a istovremeno želi više nego što vredi. Zajedničko svim strankama u parlamentu je precenjivanje svog značaja.U ovim trenucima koji su značajni po zemlju na više frontova od kojih svaki zahteva kompaktne timove radi uspeha mi gledamo hiljadu i jednu noć. Zašto se liju suze krokodilske zbog propasti ideje o vladi tzv.demokratskog bloka,kad bi se ta vlada raspala posle prvog spora ili bi došlo do blokade.Već vidim situaciju kad treba hitno reagovati npr.nekom bezbednosnom merom, a ministar policije zove svog lidera stranke da pita šta sad, dok ministar odbrane lupa kontru sa svojima.Za to vreme gori kuća. Zato, na izbore!neka pobedi ko pobedi.Oni koji gube neka se zapitaju zašto gube,a odgovor je jasan, birači jednostavne i jasne ciljeve.Prognoziram nestanak DSS-a, pad DS-a, porast radikala,uspon LDP-a i SPS-a, i povratak Vuka.Naročito će u ovom beznadju dobro proći stranke manjina, za koje će ljudi glasati u odsustvu boljeg rešenja.

Bitic

pre 17 godina

Losa racunica. Gospodin Cedomir Jovanovic voli da se ide u nove izbore. On mozda racuna da ce na novim izborimi dobit koju poslancko mesti u Skupstinu Srbije. Mozda koju vise ali moze i koju manje, nikada se ne zna. Medjutim Jovanovic ivim pokazuje samo zelju za vlascu i nista vise. Ko moze da podnosi tolike velike troskove na za nove izbore? A sasvim je sigurno da vezih promena na konacne izborne rezultate nece biti.

Zekons

pre 17 godina

Zasto lupati glavom oko vlade i izbora, jer sta ce biti bice. Volja naroda se mora postovati. Da nije bilo sujete medju politicarima, drug Slobodan ne bi ni vladao do 2000-e i zaveo zemlju u crno. U ovoj zemlji i dalje nema politicara sa jasnom vizijom, gde je Srbiji mesto.
Dok se sve stranke i svi politicari ne sloze oko toga, nasoj zemlji nece cvetati ruze.
Da je drug Stari uradio pametan potez mi bi vec bili u EU. A zasto smo mi takvi, to je vec pitanje a razmatranje.
Nego Srecan Vaskrs i Uskrs svima koji ga slave.

Z.

pre 17 godina

Kakvo, bre predskazivanje? I KAKVO PROBANJE !? Svako ko je IMALO politicki obrazovan ZNA da kada se izbori ponavaljaju u kratkom vremenskom periodu, apstinenti rastu i to nije nikavo predvidjanje to jednostavno JESTE tako, to je politicka abeceda. Ko se ne razume u politiku i analizu neka se i ne mesa. I da budem jasniji, ja sam, svi smo izgubili 15 godina zivota zbog takve vlasti i ne zelim da rizikujem da izgubim jos 15 minuta, a kamoli da probavam sta ce da se desi kada se ponove izbori i ponovo dodju 90-e. I jos nesto, oni koji misle da ce ponavljanjem izbora BILO koja prodemokratska stranka profitirati se GRDNO vara. Ovo takodje nije predvidjanje vec nesto sto se desavalo i sto ce se stalno desavati. Ajde svi vi politicki angazovani koji pisete ove postove, pitajte vasu okolinu, ali one koji nisu u LDP-u, DS-u , G17 da li ce da izadju na izbore. Kada cujete odgovor onda se ponovo javite.

London

pre 17 godina

da se formira vlada ha ha ha ,A kao uslov za pregovore o statusu kosova trazili da prvo da se formira vlada pa posle pregovori...pa svet nije lud ivdelisu gde vodi srpska politika...samo o kuplenju vremena ne da ne misle stvarno o resenju statusa,sad kad nije uslov kosovo o formiranju vlada ne mogu da se dogovore o ministarstvima....jos se vidi Miloseviceva skola...o odugovlacenju problema ma koje bilo...sramota za takozvane demokratske partije...u stvari nikada nisu ni bile...jedino svetlo je vas LDP koja je 1000 mila ispred "demokratskih partija"

Slavko

pre 17 godina

Hm aj prvo da pitamo ove postenjacine odakle Cedi pare za tolike izbore? I za ove januarske je bio lider u trosenju! Je li to od toga sto je bio posten ministar? haha sigurno jeste.

N

pre 17 godina

Jovanovic Ceda nije svestan da ga je Canak vratio u Parlament time sto mu je "pozajmio" glasove bez kojih bi vec sada ostao proslost. Uz Pesicku koja, eto, kao "zagovornica gradjanske opcije" otvoreno, na zgrazavanje mnogih, pokaza mrznju prema Kusturici u nedavnoj TV emisiji, mislim da ce samo njoj slicni glasati ubuduce za Cedu i slicne. Bez Canka je Cedo NULA. U stvari, bez Canka je dvojka. Novi izbori bi ga u to uverili, pa mu je pametnije da se ne razmece glupim izjavama. To neka prepusti gdji Pesickoj.

'Od nas zavisi'

pre 17 godina

Ne mozete 'predskazivati' nesto sto niste probali! Prognoze rezultata mogucih novih izbora mnogih ovde tipa 'ostace isto, bice jos gore, radikali, bla bla bla' ostace samo vecita nagadjanja ukoliko se novi izbori zaista ne dogode! Ne radi se vise ovde o krajnjem rezultatu ponovljenih izbora, vec o doslednosti i principijalnosti politike koju vodim! Ceda je i pre izbora govorio isto sto i sad. Ako nista drugo, ja to cenim. Svi ostali su dokazali upravo suprotno, tako da od ovoga gore ne moze! I sad se ja tu pitam, postoji li veca kolateralna steta od ove koja nam se vec dogodila? IZADJITE NA NOVE IZBORE DA VIDIMO ISTINU, I PRESTANITE KONACNO VECITO DA PROGNOZIRATE! Na kraju, VI odlucujete o sudbini svoje dece!!!

Jovan

pre 17 godina

Spremni smo za nove izbore
Cedo ucini sve sto mozes da bude novi izbora. To ti je sansa da vise ne buds u parlamentu. Svakako bi ucinio veliku uslugu Kostunici, koji na tim izborima prolazi mnogo bolje.
Tako, Kostunica nebi imao problema da formira vladu. Mandatar mora imati vecinu u parlamentu, zaludu DS trazi nemoguce.

Sasha

pre 17 godina

Naravno da je dobro da bude novih izbora. Naravno da postoji mogućnost da odnos snaga ostane isti kao sada. Ipak, treba imati u vidu da opcija LDP-a ima sve više pristalica i da je najverovatnije da će samo još više rasti. Da li će glasači doći od DS-a ili nekog drugog za sam LDP treba da bude nebitno. Bitno je samo da se na javnoj sceni pojavljuje opcija koja dovodi u pitanje sadašnju politiku. Bez toga sve ide u sunovrat.

Što se tiče novih računica na to treba gledati ovako. Ne postoji mogućnost da radikali i socijalisti imaju preko 50% poslanika u parlamentu. To je jednostavno matematički nemoguće. Stoga vredi rizikovati i proveriti kako će na novim izborima proći DSS. Ukoliko se desi da Velja i Palma odluče da se priklone radikalima i socijalistima a bogami i pobedi opcija Aligrudića da i DSS krene zajedno sa radikalima, to će samo potvrditi da u ovom trenutku sa takvim ljudima i ne treba praviti vladu. Tačnije to će potvrditi da bi takva vlada uvek bila nacionalistički (u najgorem smislu te reči) obojena i da bi demokrate samo izgubile obraz u očima glasača. Nakon takve vlade mislim da bi na nekim novim izborima još gore prošao demokratski blok.

Zaključak: insistiranje na novim izborima je jedini način da se Koštunica izvuče na čistinu i pokaže svoje stvarne namere. Mi u stvari sada još uvek ne znamo u kom pravcu on ima nameru da vodi ovu državu. Ja bih se zarekao da idemo ka novoj izolaciji sa njim ali dajmo mu šansu da jasno kaže šta planira da radi. Znači ultimatum Koštunici: Đelić novi premijer ili novi izbori. Ništa drugo.

sneza

pre 17 godina

Samo novi izbori, novci od poreskih obveznika iomako se trose i trose, a da niko ne postavlja pitanje. Novi izbori ce u svakom slucaju posle ovih glumackih epizoda dati bar mali pomak, nego gde smo sada. DSS gubi poziciju ucenjivaca. Svaki dogovor za ovu vladu je njima gratis poklon, tj. infuzija bolesniku koji voli polumrak a uzasava se svetlosti. Cak ni za radikale ne moze da se kaze da su tako metiljavi.

Z.

pre 17 godina

Kakvo lupanje gluposti sa novim izborima. Svako ko i pomisli da su novi izbori dobro resenje je elementarno neobavesten.
Neko rece da je matematicki ne moguce da SRS i SPS imaju preko 50%. Evo jedno pitanje: Sta, bre mislite, kada na novim izborima umesto 60% izadje 40%, ciji to biraci nece izaci? Radikali i socijalisti? ma nemojte se zavaravati !!! umesto 4 000 000 miliona glasaca na nove izbore ce da izadje jedva preko 3 000 000 pa kada saberete 1 100 000 radikala i sve ostale "ljude" koji glasaju za extremno desno, vrlo lako dobijete preko 50%. Svi znamo ko najvise gubi novim izborima, jer znamo ciji biraci biraju apstinenciju. Zato ljudi , SVE je bolje od vlade radikala.

misha

pre 17 godina

Samo novi izbori po mom misljenju mogu dati kakvu-takvu buducnost Srbiji.....ili mozda treba promeniti uredjenje u parlamentarnu monarhiju,sve je bolje od ponovnog biranja kostunice za novog premijera.Mi nikako da shvatimo da NEMA VISE VREMENA ZA BACANJE,TOLIKE GENERACIJE SRBA SU DOSLOVNO OSAKACENE SA VIZAMA I DRUGIM SLUCAJEVIMA OBELEZAVANJA OD STRANE EVROPE.......

bljak

pre 17 godina

Na novim izborima pobedili bi radikali, i u Srbiji bi tada konačno počelo otrežnjenje iz nacionalističkih halucinacija, samo što će to trajati negde do 2029. godine...i zato dovidjenja Srbijo, vi budite prvi na selu...

Pravnik

pre 17 godina

Očigledno je da je g.Jovanović ukazao na suštinske probleme koji stoje pred ovom zemljom.Jasno je da sa Dr.V.Koštunicom,koji se u svom mandatu pokazao u punom svetlu,ova zemlja ne može napred ka evro-atlantskim integracijama,jer je upravo taj čovek kočnica svih reformskih zahvata koji su neophodni da bi se ova zemlja konačno modernizovala i krenula tamo gde joj je mesto.
Mislim da će DS i ovoga puta napraviti truli kompromis sa DSS-odn.sa Dr.V.Koštunicom koji je neprikosnoveni gospodar te političke grupe.Koliko je to loše za Srbiju videće se u prvim danima postojanja takve Vlade koja neće biti u stanju da obavi poslove koji su neophodni da bi se nastavili pregovori sa EU-odnosno Dr.V.Koštunica NEĆE da uhapsi i isporuči Haškom Tribunalu Ratka Mladića.
Potom,ono što se čuje od Dr.V.Koštunice i njegovog okruženja /naročito savetnik A.Simić/u vezi rešavanja problema Kosova i Metohije pokazuju jasno pravac kojim bi tu Vladu vodio Dr.V.Koštunica-a to je ponovna konfrontacija sa Zapadom i traženje oslonca u Rusiji.Ako je praksa učiteljica života,znamo kako se to završilo 1999.godine.Bojim se da se tako ne završi i sada.
Mislim da je prognoza g.Jovanovića da će izbora biti već u 2008.godini osnovana.Takođe,mislim da će objektivna situacija u kojoj će se ova zemlja nalaziti zbog Dr.V.Koštunice,ojačati pozicije građanske Srbije i stvoriti situaciju da se na tim izborima glasa samo o pitanju ili u evro-atlantske integracije kroz nužne reforme ili za nekakvu "evropsku Kubu" što će Srbija svakako biti ako je vode ljudi kao što je Dr.V.Koštunica i komp.

Pravnik

Sava Savic

pre 17 godina

Hristos Vaskrese - cestitam praznik svim citaocima ! A sto se tice gosp. Cedomira i njegove stranke LDP treba reci da je njemu ulazak u parlament i uopste rezultat na izborima omogucio Canak i njegova stranka te da je od 200.000 glasova 75% dobijeno u Vojvodini i to uglavnom glasaca LSV. Savim je jasno da je LDP potpuni autsajder u politickom smislu kao i u smislu delovanja na ostale politicke cinioce te izjave gosp. Jovanovica nemaju nikakvu tezinu sem dizanja prasine . Neka tako i ostane s obzirom na politicku proslost gosp. Jovanovica i saradnika .

Pathon

pre 17 godina

Novi izbori u ovom trenutku nece izroditi radikalno drugaciji sastav parlamenta. Mozda ce to biti slucaj, kako Jovanovic tvrdi, sledece godine, ali sigurno ne ove. Novi izbori ce biti nepotrebno trosenje novca iz budzeta i grubo cimanje naroda. Povrh toga, strah me je da ce gradjansko-liberalna opcija nestati sa politicke scene. Trenutno su najvise apaticni glasaci koji naginju takvoj opciji. 200.000 glasova koji LDP smatra uspehom je u sustini poraz gradjanske Srbije. I dalje su politicki najuporniji oni kojima se zivot zasniva na paroli "Kosovo je srce Srbije". Takvi dobijaju do dva miliona glasova. Oni koji smatraju da je srce Srbije narod koji zeli da zivi u njoj, a ne kosovski Albanci kojima je Srbije i srpskog patriotizma do glave, i dalje se bore da predju izborni cenzus. Tragicno ali istinito. Jovanovic ne gresi puno, ali mu novi izbori nece previse pomoci. Njemu i njegovim sledbenicima je potrebno vise vremena u parlamentu kako bi sa sebe skinuli etiketu “ekstremisti” koja im je nalepljena od onih koji bi da krenu napred ali ne hitrim korakom. Meni ne treba da se objasnjava da u stavovima Jovanovica nema niceg ekstremnog, jer su vrednosti koje on zastupa kamen-temeljac danasnje Evrope. Ali, obicnom srpskog gradjaninu i seljaku koji vec dve decenije zivi u zabludi da mu je ceo svet za vratom zbog uglja i nikla na Kosovu, potrebno vise vremena kako bi se spoznala vizija gradjansko-liberalne Srbije.

BJ

pre 17 godina

Cheda jos jednom pokazuje svoje, mozda i najbolje, vrline - dobru obavestenost i odlicno predvidjanje.
Eh, da kod demokrata neko ima malo sluha, pa da stvarno idemo na nove izbore...
Ovako Srbija (p)ostaje prava "nocna mora".

Anonymouse

pre 17 godina

Naravno da su novi izbori bolji od Koštunice, to izgleda samo Tadić ne vidi. Na novim izborima bi DSS, kao zasluženu kaznu za aroganciju i ucenjivanje, sasvim sigurno dobio još manje nego na prethodnim, a SRS bi isto tako po svoj prilici prošao isto ili malo gore. Tačno je i da bi DS zasluženo izgubio dosta glasova na račun LDP, ali mislim da bi to bilo nadoknađeno onim glasačima DSS kojima se Koštunica terminalno smučio (a ovakav Tadić i ovakav DS su im, nažalost, više nego prihvatljivi).

mademoiselle

pre 17 godina

Jovanovicu treba da bude jasno, da novi izbori nece doneti nista novo tj. raspored snaga na nasoj politickoj sceni bice isti, i opet ce DS i DSS morati da pregovoraju oko nove Vlade. Cak se moze desiti da DS bude u goroj poziciji nego sada. Jednostavno, ljudi iscekaju da se oformi nova Vlada, i ne verujem da su nesto orni za nove izbore. Naravno, dok ce Radikali u svoj ovoj ujdurmi rasti, jer dok se dvoje svadjaju treci ubira korist.

Nebojsa

pre 17 godina

Jedini nacin da LDP moze da konstruktivno deluje na stranacku scenu Srbije je da zajedno sa DS osvoji vise od 50% glasova. To znaci da bi sa sadasnjih 5% trebalo da skoce na preko 20%. Dok se to ne desi (a nece se desiti za nasega vakta), njihovo delovanje na politickoj sceni Srbije moze se podvesti samo pod pod jedan pojam - destrukcija.

Ilija

pre 17 godina

Sta su Kasandra, Ljovisna, Marijana i ostale sapunice naspram formiranja nove srpske vlade. Samo mini serije! Zivela cenzura u 21 veku u 2007. godini!

Pathon

pre 17 godina

Novi izbori u ovom trenutku nece izroditi radikalno drugaciji sastav parlamenta. Mozda ce to biti slucaj, kako Jovanovic tvrdi, sledece godine, ali sigurno ne ove. Novi izbori ce biti nepotrebno trosenje novca iz budzeta i grubo cimanje naroda. Povrh toga, strah me je da ce gradjansko-liberalna opcija nestati sa politicke scene. Trenutno su najvise apaticni glasaci koji naginju takvoj opciji. 200.000 glasova koji LDP smatra uspehom je u sustini poraz gradjanske Srbije. I dalje su politicki najuporniji oni kojima se zivot zasniva na paroli "Kosovo je srce Srbije". Takvi dobijaju do dva miliona glasova. Oni koji smatraju da je srce Srbije narod koji zeli da zivi u njoj, a ne kosovski Albanci kojima je Srbije i srpskog patriotizma do glave, i dalje se bore da predju izborni cenzus. Tragicno ali istinito. Jovanovic ne gresi puno, ali mu novi izbori nece previse pomoci. Njemu i njegovim sledbenicima je potrebno vise vremena u parlamentu kako bi sa sebe skinuli etiketu “ekstremisti” koja im je nalepljena od onih koji bi da krenu napred ali ne hitrim korakom. Meni ne treba da se objasnjava da u stavovima Jovanovica nema niceg ekstremnog, jer su vrednosti koje on zastupa kamen-temeljac danasnje Evrope. Ali, obicnom srpskog gradjaninu i seljaku koji vec dve decenije zivi u zabludi da mu je ceo svet za vratom zbog uglja i nikla na Kosovu, potrebno vise vremena kako bi se spoznala vizija gradjansko-liberalne Srbije.

BJ

pre 17 godina

Cheda jos jednom pokazuje svoje, mozda i najbolje, vrline - dobru obavestenost i odlicno predvidjanje.
Eh, da kod demokrata neko ima malo sluha, pa da stvarno idemo na nove izbore...
Ovako Srbija (p)ostaje prava "nocna mora".

Anonymouse

pre 17 godina

Naravno da su novi izbori bolji od Koštunice, to izgleda samo Tadić ne vidi. Na novim izborima bi DSS, kao zasluženu kaznu za aroganciju i ucenjivanje, sasvim sigurno dobio još manje nego na prethodnim, a SRS bi isto tako po svoj prilici prošao isto ili malo gore. Tačno je i da bi DS zasluženo izgubio dosta glasova na račun LDP, ali mislim da bi to bilo nadoknađeno onim glasačima DSS kojima se Koštunica terminalno smučio (a ovakav Tadić i ovakav DS su im, nažalost, više nego prihvatljivi).

Pravnik

pre 17 godina

Očigledno je da je g.Jovanović ukazao na suštinske probleme koji stoje pred ovom zemljom.Jasno je da sa Dr.V.Koštunicom,koji se u svom mandatu pokazao u punom svetlu,ova zemlja ne može napred ka evro-atlantskim integracijama,jer je upravo taj čovek kočnica svih reformskih zahvata koji su neophodni da bi se ova zemlja konačno modernizovala i krenula tamo gde joj je mesto.
Mislim da će DS i ovoga puta napraviti truli kompromis sa DSS-odn.sa Dr.V.Koštunicom koji je neprikosnoveni gospodar te političke grupe.Koliko je to loše za Srbiju videće se u prvim danima postojanja takve Vlade koja neće biti u stanju da obavi poslove koji su neophodni da bi se nastavili pregovori sa EU-odnosno Dr.V.Koštunica NEĆE da uhapsi i isporuči Haškom Tribunalu Ratka Mladića.
Potom,ono što se čuje od Dr.V.Koštunice i njegovog okruženja /naročito savetnik A.Simić/u vezi rešavanja problema Kosova i Metohije pokazuju jasno pravac kojim bi tu Vladu vodio Dr.V.Koštunica-a to je ponovna konfrontacija sa Zapadom i traženje oslonca u Rusiji.Ako je praksa učiteljica života,znamo kako se to završilo 1999.godine.Bojim se da se tako ne završi i sada.
Mislim da je prognoza g.Jovanovića da će izbora biti već u 2008.godini osnovana.Takođe,mislim da će objektivna situacija u kojoj će se ova zemlja nalaziti zbog Dr.V.Koštunice,ojačati pozicije građanske Srbije i stvoriti situaciju da se na tim izborima glasa samo o pitanju ili u evro-atlantske integracije kroz nužne reforme ili za nekakvu "evropsku Kubu" što će Srbija svakako biti ako je vode ljudi kao što je Dr.V.Koštunica i komp.

Pravnik

Sava Savic

pre 17 godina

Hristos Vaskrese - cestitam praznik svim citaocima ! A sto se tice gosp. Cedomira i njegove stranke LDP treba reci da je njemu ulazak u parlament i uopste rezultat na izborima omogucio Canak i njegova stranka te da je od 200.000 glasova 75% dobijeno u Vojvodini i to uglavnom glasaca LSV. Savim je jasno da je LDP potpuni autsajder u politickom smislu kao i u smislu delovanja na ostale politicke cinioce te izjave gosp. Jovanovica nemaju nikakvu tezinu sem dizanja prasine . Neka tako i ostane s obzirom na politicku proslost gosp. Jovanovica i saradnika .

Nebojsa

pre 17 godina

Jedini nacin da LDP moze da konstruktivno deluje na stranacku scenu Srbije je da zajedno sa DS osvoji vise od 50% glasova. To znaci da bi sa sadasnjih 5% trebalo da skoce na preko 20%. Dok se to ne desi (a nece se desiti za nasega vakta), njihovo delovanje na politickoj sceni Srbije moze se podvesti samo pod pod jedan pojam - destrukcija.

Sasha

pre 17 godina

Naravno da je dobro da bude novih izbora. Naravno da postoji mogućnost da odnos snaga ostane isti kao sada. Ipak, treba imati u vidu da opcija LDP-a ima sve više pristalica i da je najverovatnije da će samo još više rasti. Da li će glasači doći od DS-a ili nekog drugog za sam LDP treba da bude nebitno. Bitno je samo da se na javnoj sceni pojavljuje opcija koja dovodi u pitanje sadašnju politiku. Bez toga sve ide u sunovrat.

Što se tiče novih računica na to treba gledati ovako. Ne postoji mogućnost da radikali i socijalisti imaju preko 50% poslanika u parlamentu. To je jednostavno matematički nemoguće. Stoga vredi rizikovati i proveriti kako će na novim izborima proći DSS. Ukoliko se desi da Velja i Palma odluče da se priklone radikalima i socijalistima a bogami i pobedi opcija Aligrudića da i DSS krene zajedno sa radikalima, to će samo potvrditi da u ovom trenutku sa takvim ljudima i ne treba praviti vladu. Tačnije to će potvrditi da bi takva vlada uvek bila nacionalistički (u najgorem smislu te reči) obojena i da bi demokrate samo izgubile obraz u očima glasača. Nakon takve vlade mislim da bi na nekim novim izborima još gore prošao demokratski blok.

Zaključak: insistiranje na novim izborima je jedini način da se Koštunica izvuče na čistinu i pokaže svoje stvarne namere. Mi u stvari sada još uvek ne znamo u kom pravcu on ima nameru da vodi ovu državu. Ja bih se zarekao da idemo ka novoj izolaciji sa njim ali dajmo mu šansu da jasno kaže šta planira da radi. Znači ultimatum Koštunici: Đelić novi premijer ili novi izbori. Ništa drugo.

Ilija

pre 17 godina

Sta su Kasandra, Ljovisna, Marijana i ostale sapunice naspram formiranja nove srpske vlade. Samo mini serije! Zivela cenzura u 21 veku u 2007. godini!

Z.

pre 17 godina

Kakvo lupanje gluposti sa novim izborima. Svako ko i pomisli da su novi izbori dobro resenje je elementarno neobavesten.
Neko rece da je matematicki ne moguce da SRS i SPS imaju preko 50%. Evo jedno pitanje: Sta, bre mislite, kada na novim izborima umesto 60% izadje 40%, ciji to biraci nece izaci? Radikali i socijalisti? ma nemojte se zavaravati !!! umesto 4 000 000 miliona glasaca na nove izbore ce da izadje jedva preko 3 000 000 pa kada saberete 1 100 000 radikala i sve ostale "ljude" koji glasaju za extremno desno, vrlo lako dobijete preko 50%. Svi znamo ko najvise gubi novim izborima, jer znamo ciji biraci biraju apstinenciju. Zato ljudi , SVE je bolje od vlade radikala.

misha

pre 17 godina

Samo novi izbori po mom misljenju mogu dati kakvu-takvu buducnost Srbiji.....ili mozda treba promeniti uredjenje u parlamentarnu monarhiju,sve je bolje od ponovnog biranja kostunice za novog premijera.Mi nikako da shvatimo da NEMA VISE VREMENA ZA BACANJE,TOLIKE GENERACIJE SRBA SU DOSLOVNO OSAKACENE SA VIZAMA I DRUGIM SLUCAJEVIMA OBELEZAVANJA OD STRANE EVROPE.......

'Od nas zavisi'

pre 17 godina

Ne mozete 'predskazivati' nesto sto niste probali! Prognoze rezultata mogucih novih izbora mnogih ovde tipa 'ostace isto, bice jos gore, radikali, bla bla bla' ostace samo vecita nagadjanja ukoliko se novi izbori zaista ne dogode! Ne radi se vise ovde o krajnjem rezultatu ponovljenih izbora, vec o doslednosti i principijalnosti politike koju vodim! Ceda je i pre izbora govorio isto sto i sad. Ako nista drugo, ja to cenim. Svi ostali su dokazali upravo suprotno, tako da od ovoga gore ne moze! I sad se ja tu pitam, postoji li veca kolateralna steta od ove koja nam se vec dogodila? IZADJITE NA NOVE IZBORE DA VIDIMO ISTINU, I PRESTANITE KONACNO VECITO DA PROGNOZIRATE! Na kraju, VI odlucujete o sudbini svoje dece!!!

mademoiselle

pre 17 godina

Jovanovicu treba da bude jasno, da novi izbori nece doneti nista novo tj. raspored snaga na nasoj politickoj sceni bice isti, i opet ce DS i DSS morati da pregovoraju oko nove Vlade. Cak se moze desiti da DS bude u goroj poziciji nego sada. Jednostavno, ljudi iscekaju da se oformi nova Vlada, i ne verujem da su nesto orni za nove izbore. Naravno, dok ce Radikali u svoj ovoj ujdurmi rasti, jer dok se dvoje svadjaju treci ubira korist.

bljak

pre 17 godina

Na novim izborima pobedili bi radikali, i u Srbiji bi tada konačno počelo otrežnjenje iz nacionalističkih halucinacija, samo što će to trajati negde do 2029. godine...i zato dovidjenja Srbijo, vi budite prvi na selu...

London

pre 17 godina

da se formira vlada ha ha ha ,A kao uslov za pregovore o statusu kosova trazili da prvo da se formira vlada pa posle pregovori...pa svet nije lud ivdelisu gde vodi srpska politika...samo o kuplenju vremena ne da ne misle stvarno o resenju statusa,sad kad nije uslov kosovo o formiranju vlada ne mogu da se dogovore o ministarstvima....jos se vidi Miloseviceva skola...o odugovlacenju problema ma koje bilo...sramota za takozvane demokratske partije...u stvari nikada nisu ni bile...jedino svetlo je vas LDP koja je 1000 mila ispred "demokratskih partija"

Slavko

pre 17 godina

Hm aj prvo da pitamo ove postenjacine odakle Cedi pare za tolike izbore? I za ove januarske je bio lider u trosenju! Je li to od toga sto je bio posten ministar? haha sigurno jeste.

Z.

pre 17 godina

Kakvo, bre predskazivanje? I KAKVO PROBANJE !? Svako ko je IMALO politicki obrazovan ZNA da kada se izbori ponavaljaju u kratkom vremenskom periodu, apstinenti rastu i to nije nikavo predvidjanje to jednostavno JESTE tako, to je politicka abeceda. Ko se ne razume u politiku i analizu neka se i ne mesa. I da budem jasniji, ja sam, svi smo izgubili 15 godina zivota zbog takve vlasti i ne zelim da rizikujem da izgubim jos 15 minuta, a kamoli da probavam sta ce da se desi kada se ponove izbori i ponovo dodju 90-e. I jos nesto, oni koji misle da ce ponavljanjem izbora BILO koja prodemokratska stranka profitirati se GRDNO vara. Ovo takodje nije predvidjanje vec nesto sto se desavalo i sto ce se stalno desavati. Ajde svi vi politicki angazovani koji pisete ove postove, pitajte vasu okolinu, ali one koji nisu u LDP-u, DS-u , G17 da li ce da izadju na izbore. Kada cujete odgovor onda se ponovo javite.

N

pre 17 godina

Jovanovic Ceda nije svestan da ga je Canak vratio u Parlament time sto mu je "pozajmio" glasove bez kojih bi vec sada ostao proslost. Uz Pesicku koja, eto, kao "zagovornica gradjanske opcije" otvoreno, na zgrazavanje mnogih, pokaza mrznju prema Kusturici u nedavnoj TV emisiji, mislim da ce samo njoj slicni glasati ubuduce za Cedu i slicne. Bez Canka je Cedo NULA. U stvari, bez Canka je dvojka. Novi izbori bi ga u to uverili, pa mu je pametnije da se ne razmece glupim izjavama. To neka prepusti gdji Pesickoj.

Miša

pre 17 godina

Iako sumnjam da bi se ista, u odnosu broja zastupnika u srpskom Parlamentu bitno promenilo, ja bih izlazio na izbore svakog vikenda ne bih li tim putem pomogao da ova zemlja izađe iz magnovenja prouzokovanog naizmeničnim stezanjem i popuštanjem omče koju je oko njenog vrata vezala raspomamljena desnica. Oni kojima je dosta izbora valjda je dosta budućnosti, slobode i prosperiteta, koje btw. nisu ni pošteno okusili. Ali možda se u činjenici, da mnogi ne znaju za ili sumnjaju u bolje krije kluč pomirljivosti i apatičnosti. Žalim što će, kako stvari stoje, generacija kojoj pripadam biti upamćena jedino onom po čemu se pamte i generacije načih očeva: nedostatku hrabrosti, znanja i vizije. Tako će samo malobrojni, juče i danas verni destruktivnim i nesposobnim režimima imati šta da, bar u materijalnom smislu ostave svojoj deci ali će svima zajedničko nasleđe biti neperspektivna enklava u urbanističkom rasulu, naučna i kulturna provincija koja živi od socijalne pomoći što pristiže iz okruženja i koju nam daju samo da im ne dolazimo.

Jovan

pre 17 godina

Spremni smo za nove izbore
Cedo ucini sve sto mozes da bude novi izbora. To ti je sansa da vise ne buds u parlamentu. Svakako bi ucinio veliku uslugu Kostunici, koji na tim izborima prolazi mnogo bolje.
Tako, Kostunica nebi imao problema da formira vladu. Mandatar mora imati vecinu u parlamentu, zaludu DS trazi nemoguce.

sneza

pre 17 godina

Samo novi izbori, novci od poreskih obveznika iomako se trose i trose, a da niko ne postavlja pitanje. Novi izbori ce u svakom slucaju posle ovih glumackih epizoda dati bar mali pomak, nego gde smo sada. DSS gubi poziciju ucenjivaca. Svaki dogovor za ovu vladu je njima gratis poklon, tj. infuzija bolesniku koji voli polumrak a uzasava se svetlosti. Cak ni za radikale ne moze da se kaze da su tako metiljavi.

Bitic

pre 17 godina

Losa racunica. Gospodin Cedomir Jovanovic voli da se ide u nove izbore. On mozda racuna da ce na novim izborimi dobit koju poslancko mesti u Skupstinu Srbije. Mozda koju vise ali moze i koju manje, nikada se ne zna. Medjutim Jovanovic ivim pokazuje samo zelju za vlascu i nista vise. Ko moze da podnosi tolike velike troskove na za nove izbore? A sasvim je sigurno da vezih promena na konacne izborne rezultate nece biti.

miroslav

pre 17 godina

Izbori su najznačajnija demokratska tekovina kojom bi uvek trebalo da se razreše političke dileme,koje evo kod nas dovode do paralize.Svako se boji svakoga, a istovremeno želi više nego što vredi. Zajedničko svim strankama u parlamentu je precenjivanje svog značaja.U ovim trenucima koji su značajni po zemlju na više frontova od kojih svaki zahteva kompaktne timove radi uspeha mi gledamo hiljadu i jednu noć. Zašto se liju suze krokodilske zbog propasti ideje o vladi tzv.demokratskog bloka,kad bi se ta vlada raspala posle prvog spora ili bi došlo do blokade.Već vidim situaciju kad treba hitno reagovati npr.nekom bezbednosnom merom, a ministar policije zove svog lidera stranke da pita šta sad, dok ministar odbrane lupa kontru sa svojima.Za to vreme gori kuća. Zato, na izbore!neka pobedi ko pobedi.Oni koji gube neka se zapitaju zašto gube,a odgovor je jasan, birači jednostavne i jasne ciljeve.Prognoziram nestanak DSS-a, pad DS-a, porast radikala,uspon LDP-a i SPS-a, i povratak Vuka.Naročito će u ovom beznadju dobro proći stranke manjina, za koje će ljudi glasati u odsustvu boljeg rešenja.

Zekons

pre 17 godina

Zasto lupati glavom oko vlade i izbora, jer sta ce biti bice. Volja naroda se mora postovati. Da nije bilo sujete medju politicarima, drug Slobodan ne bi ni vladao do 2000-e i zaveo zemlju u crno. U ovoj zemlji i dalje nema politicara sa jasnom vizijom, gde je Srbiji mesto.
Dok se sve stranke i svi politicari ne sloze oko toga, nasoj zemlji nece cvetati ruze.
Da je drug Stari uradio pametan potez mi bi vec bili u EU. A zasto smo mi takvi, to je vec pitanje a razmatranje.
Nego Srecan Vaskrs i Uskrs svima koji ga slave.

Simens

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto pojedinci kritikuju izjavu Cede Jovanovica. Nisam cuo nikoga ko je rekao da nesto od toga nije tacno.
Osim toga, nisu LDP i Ceda krivi zato sto Kostunica i Tadic ne mogu da se dogovore oko formiranja Vlade.
Ako nekome smeta to sto LDP ima desetak poslanika, onda bi on trebao da se pogleda u ogledalo i da dobro razmisli da li je normalan.
U svakom slucaju LDP ce doci na vlast, zato sto ce bas ovi koji ga sad najvise kritikuju shvatiti da je ta opcija jedina koja je normalna. To ce shvatiti onda kada se obistini sve ono sto je Ceda govorio o Kosovu i o koaliciji DSS-DS.
Politika Tadica i Kostunice pociva na mitovima i legendama i kao takva je osudjena na propast. Samo politika zasnovana na cinjenicama i realnom sagledavanju odnosa snaga u svetu i naseg mesta u svemu tome, ima buducnost.
Jedina stranka koja to radi od svog nastanka je LIBERALNO-DEMOKRATSKA PARTIJA.
JOs nesto, ako dodje do novih izbora, predlazem glasacima, koji su u poslednjem trenutku odlucili da ne glasaju za LDP nego za DS, zbog Boze Djelica, da ne bacaju glasove glasajuci za DS. Vise vrede Cedinih desetak posto, nego Tadicevih 30.

Aleks

pre 17 godina

I da budu novi izbori onda bi SRS i LDP dobili jos vise glasova nego 21 Jan!Ostali bi svi dobili manje nego 21.A sto se tice Vlade DSS-DS to i ako bude nece dugo trajati.Ipak mislim da DS i DSS nisu toliko blizu jednom drugom.

Zoran X

pre 17 godina

Biće 14.05. podrška Radikala manjinskoj Vladi DSS/NS, to će biti Nikoliceva strateška kupovina saveznika !
Vidi se iz aviona.

Sandro

pre 17 godina

Zasto sumnjate da ne bismo izasli na izbore??? pa ako ne popuste pred ovim ucenjivacima imace moj glas i dalje.. dosta su samo radikali bili verni glasaci, pokazite malo vernosti i necete dobijati ulice nekih majora i kapetana koji nista dobro nisu uradili za srbiju i svi su se slucajno obogatili za vreme rata... nek se ujedine DS i LDP pa ce biti mnogo jaci, sa g17 mozda i proguraju novu vladu sami... da vidimo nekog ministra policije koji nije hapsen i ima IQ preko 90.. SHVATITE DA JE OVO NASA ZEMLJA! Lepo je djindjic rekao da ovo i dalje ide po inerciji, al smo sigurno bolji nego u slobino vreme. Zato pamet u glavu i ako dodje do izbora, MISLITE O TOME!

ilir

pre 17 godina

sretan praznik svim hriscanima gospodin Jovanovic je u pravu ali....gospodin Kostunica jos nije zavrsio svoj posao pretvaranje i stvaranje jedne gubernije kad to zavrsi verovatno ce ostaviti srpski narod da razmislja sta dalje

SIMA

pre 17 godina

Kao sto rece Kostunica onomad na slavi, danas je Vaskrs i na vaskrsu se kljocaju jaja, za to sluzi Vaskrs da se odmori narod od ove ludorije!

goran opacic

pre 17 godina

Gospodin Jovanovic je, bezmalo, u pravu.
A zbog toga se ne treba radovati, niti srece ocivati.
Neka nas dobri Bog sacuva, od krvoprolica, ako ovako nastavimo i u 2008
S postosvanjem svima, pa i veoma razlicitima.go

vladimir

pre 17 godina

LDP mnogo precenjuje svoj uspeh na zborima.treba sve potsetiti da je koalicija tolerancija osvojila 4 % glasova bez LDP-a a sada uz pomoc LDP 5,2 % Jednostavna racunica je da LDP ima 1.2 % podrske naroda i neznam kako bi priznavanjem nezavisnog kosova (zelja LDP) srbi ostali da zive na Kosovu.Trenutno neprihvatanje Aktisarijevog predloga u UN je poraz i LDP-a

Beogradjanka

pre 17 godina

Ovaj narod hitno mora odluciti da li zeli utonuti u beskonacnu letargiju i propadanje kao crna rupa Evrope, ili iskoristiti izvanredne potencijale i krenuti napred punom parom! Formiranje vlade koje traje mesecima je smejurija na svetskom nivou, ako su novi izbor potrebni - onda pozurimo sa njima!

Utopija

pre 17 godina

Uvek se rastuzim citajuci ovakve komentare iz prostog razloga sto se u svakom komentaru vidi duh neke politicke grupe. Tako da je nasa politicka scena ogledalo naseg drustva u kojoj se ogledamo decenijama,vekovima, ne trudeci se da promenimo izgled. Narod smo sa dugom istorijom, a od istorije nismo naucili skoro nista,pa ni ono najosnovnije a to je da je odrzivost naseg naroda, nacionalno pitanje i vece je od svake politicke partije ili lidera. Partijski duh i dalje vlada u nama, deleci nase drustvo. Nemajuci pravac, nas put se pretvara u krug, petlju iz koje se tesko izlazi.Niko nam nije toliko kriv koliko smo krivi sami sebi. Budimo pozitivniji jedni prema drugima i slozimo se vec jednom oko kljucnih stvari, da podignemo naciju na noge i vratimo ugled nasem narodu. Ko je intelektualac, neka to i bude. Dosta je vise istih prica, rasprava na konstanto istom nivou, tako u nedogled, stvarno, dosta vise.

bole

pre 17 godina

Ma i ja sam za izbore. Ovo mrcvarenje nigde ne vodi. Šta i da se dogovore DS i DSS, pa oni trenutno imaju istu politiku samo ne mogu da se dogovore oko podele ministarstava.

Nebojsa

pre 17 godina

Jedini nacin da LDP moze da konstruktivno deluje na stranacku scenu Srbije je da zajedno sa DS osvoji vise od 50% glasova. To znaci da bi sa sadasnjih 5% trebalo da skoce na preko 20%. Dok se to ne desi (a nece se desiti za nasega vakta), njihovo delovanje na politickoj sceni Srbije moze se podvesti samo pod pod jedan pojam - destrukcija.

Sava Savic

pre 17 godina

Hristos Vaskrese - cestitam praznik svim citaocima ! A sto se tice gosp. Cedomira i njegove stranke LDP treba reci da je njemu ulazak u parlament i uopste rezultat na izborima omogucio Canak i njegova stranka te da je od 200.000 glasova 75% dobijeno u Vojvodini i to uglavnom glasaca LSV. Savim je jasno da je LDP potpuni autsajder u politickom smislu kao i u smislu delovanja na ostale politicke cinioce te izjave gosp. Jovanovica nemaju nikakvu tezinu sem dizanja prasine . Neka tako i ostane s obzirom na politicku proslost gosp. Jovanovica i saradnika .

BJ

pre 17 godina

Cheda jos jednom pokazuje svoje, mozda i najbolje, vrline - dobru obavestenost i odlicno predvidjanje.
Eh, da kod demokrata neko ima malo sluha, pa da stvarno idemo na nove izbore...
Ovako Srbija (p)ostaje prava "nocna mora".

N

pre 17 godina

Jovanovic Ceda nije svestan da ga je Canak vratio u Parlament time sto mu je "pozajmio" glasove bez kojih bi vec sada ostao proslost. Uz Pesicku koja, eto, kao "zagovornica gradjanske opcije" otvoreno, na zgrazavanje mnogih, pokaza mrznju prema Kusturici u nedavnoj TV emisiji, mislim da ce samo njoj slicni glasati ubuduce za Cedu i slicne. Bez Canka je Cedo NULA. U stvari, bez Canka je dvojka. Novi izbori bi ga u to uverili, pa mu je pametnije da se ne razmece glupim izjavama. To neka prepusti gdji Pesickoj.

Slavko

pre 17 godina

Hm aj prvo da pitamo ove postenjacine odakle Cedi pare za tolike izbore? I za ove januarske je bio lider u trosenju! Je li to od toga sto je bio posten ministar? haha sigurno jeste.

Anonymouse

pre 17 godina

Naravno da su novi izbori bolji od Koštunice, to izgleda samo Tadić ne vidi. Na novim izborima bi DSS, kao zasluženu kaznu za aroganciju i ucenjivanje, sasvim sigurno dobio još manje nego na prethodnim, a SRS bi isto tako po svoj prilici prošao isto ili malo gore. Tačno je i da bi DS zasluženo izgubio dosta glasova na račun LDP, ali mislim da bi to bilo nadoknađeno onim glasačima DSS kojima se Koštunica terminalno smučio (a ovakav Tadić i ovakav DS su im, nažalost, više nego prihvatljivi).

Jovan

pre 17 godina

Spremni smo za nove izbore
Cedo ucini sve sto mozes da bude novi izbora. To ti je sansa da vise ne buds u parlamentu. Svakako bi ucinio veliku uslugu Kostunici, koji na tim izborima prolazi mnogo bolje.
Tako, Kostunica nebi imao problema da formira vladu. Mandatar mora imati vecinu u parlamentu, zaludu DS trazi nemoguce.

Pathon

pre 17 godina

Novi izbori u ovom trenutku nece izroditi radikalno drugaciji sastav parlamenta. Mozda ce to biti slucaj, kako Jovanovic tvrdi, sledece godine, ali sigurno ne ove. Novi izbori ce biti nepotrebno trosenje novca iz budzeta i grubo cimanje naroda. Povrh toga, strah me je da ce gradjansko-liberalna opcija nestati sa politicke scene. Trenutno su najvise apaticni glasaci koji naginju takvoj opciji. 200.000 glasova koji LDP smatra uspehom je u sustini poraz gradjanske Srbije. I dalje su politicki najuporniji oni kojima se zivot zasniva na paroli "Kosovo je srce Srbije". Takvi dobijaju do dva miliona glasova. Oni koji smatraju da je srce Srbije narod koji zeli da zivi u njoj, a ne kosovski Albanci kojima je Srbije i srpskog patriotizma do glave, i dalje se bore da predju izborni cenzus. Tragicno ali istinito. Jovanovic ne gresi puno, ali mu novi izbori nece previse pomoci. Njemu i njegovim sledbenicima je potrebno vise vremena u parlamentu kako bi sa sebe skinuli etiketu “ekstremisti” koja im je nalepljena od onih koji bi da krenu napred ali ne hitrim korakom. Meni ne treba da se objasnjava da u stavovima Jovanovica nema niceg ekstremnog, jer su vrednosti koje on zastupa kamen-temeljac danasnje Evrope. Ali, obicnom srpskog gradjaninu i seljaku koji vec dve decenije zivi u zabludi da mu je ceo svet za vratom zbog uglja i nikla na Kosovu, potrebno vise vremena kako bi se spoznala vizija gradjansko-liberalne Srbije.

Pravnik

pre 17 godina

Očigledno je da je g.Jovanović ukazao na suštinske probleme koji stoje pred ovom zemljom.Jasno je da sa Dr.V.Koštunicom,koji se u svom mandatu pokazao u punom svetlu,ova zemlja ne može napred ka evro-atlantskim integracijama,jer je upravo taj čovek kočnica svih reformskih zahvata koji su neophodni da bi se ova zemlja konačno modernizovala i krenula tamo gde joj je mesto.
Mislim da će DS i ovoga puta napraviti truli kompromis sa DSS-odn.sa Dr.V.Koštunicom koji je neprikosnoveni gospodar te političke grupe.Koliko je to loše za Srbiju videće se u prvim danima postojanja takve Vlade koja neće biti u stanju da obavi poslove koji su neophodni da bi se nastavili pregovori sa EU-odnosno Dr.V.Koštunica NEĆE da uhapsi i isporuči Haškom Tribunalu Ratka Mladića.
Potom,ono što se čuje od Dr.V.Koštunice i njegovog okruženja /naročito savetnik A.Simić/u vezi rešavanja problema Kosova i Metohije pokazuju jasno pravac kojim bi tu Vladu vodio Dr.V.Koštunica-a to je ponovna konfrontacija sa Zapadom i traženje oslonca u Rusiji.Ako je praksa učiteljica života,znamo kako se to završilo 1999.godine.Bojim se da se tako ne završi i sada.
Mislim da je prognoza g.Jovanovića da će izbora biti već u 2008.godini osnovana.Takođe,mislim da će objektivna situacija u kojoj će se ova zemlja nalaziti zbog Dr.V.Koštunice,ojačati pozicije građanske Srbije i stvoriti situaciju da se na tim izborima glasa samo o pitanju ili u evro-atlantske integracije kroz nužne reforme ili za nekakvu "evropsku Kubu" što će Srbija svakako biti ako je vode ljudi kao što je Dr.V.Koštunica i komp.

Pravnik

Z.

pre 17 godina

Kakvo lupanje gluposti sa novim izborima. Svako ko i pomisli da su novi izbori dobro resenje je elementarno neobavesten.
Neko rece da je matematicki ne moguce da SRS i SPS imaju preko 50%. Evo jedno pitanje: Sta, bre mislite, kada na novim izborima umesto 60% izadje 40%, ciji to biraci nece izaci? Radikali i socijalisti? ma nemojte se zavaravati !!! umesto 4 000 000 miliona glasaca na nove izbore ce da izadje jedva preko 3 000 000 pa kada saberete 1 100 000 radikala i sve ostale "ljude" koji glasaju za extremno desno, vrlo lako dobijete preko 50%. Svi znamo ko najvise gubi novim izborima, jer znamo ciji biraci biraju apstinenciju. Zato ljudi , SVE je bolje od vlade radikala.

Ilija

pre 17 godina

Sta su Kasandra, Ljovisna, Marijana i ostale sapunice naspram formiranja nove srpske vlade. Samo mini serije! Zivela cenzura u 21 veku u 2007. godini!

Bitic

pre 17 godina

Losa racunica. Gospodin Cedomir Jovanovic voli da se ide u nove izbore. On mozda racuna da ce na novim izborimi dobit koju poslancko mesti u Skupstinu Srbije. Mozda koju vise ali moze i koju manje, nikada se ne zna. Medjutim Jovanovic ivim pokazuje samo zelju za vlascu i nista vise. Ko moze da podnosi tolike velike troskove na za nove izbore? A sasvim je sigurno da vezih promena na konacne izborne rezultate nece biti.

mademoiselle

pre 17 godina

Jovanovicu treba da bude jasno, da novi izbori nece doneti nista novo tj. raspored snaga na nasoj politickoj sceni bice isti, i opet ce DS i DSS morati da pregovoraju oko nove Vlade. Cak se moze desiti da DS bude u goroj poziciji nego sada. Jednostavno, ljudi iscekaju da se oformi nova Vlada, i ne verujem da su nesto orni za nove izbore. Naravno, dok ce Radikali u svoj ovoj ujdurmi rasti, jer dok se dvoje svadjaju treci ubira korist.

Sasha

pre 17 godina

Naravno da je dobro da bude novih izbora. Naravno da postoji mogućnost da odnos snaga ostane isti kao sada. Ipak, treba imati u vidu da opcija LDP-a ima sve više pristalica i da je najverovatnije da će samo još više rasti. Da li će glasači doći od DS-a ili nekog drugog za sam LDP treba da bude nebitno. Bitno je samo da se na javnoj sceni pojavljuje opcija koja dovodi u pitanje sadašnju politiku. Bez toga sve ide u sunovrat.

Što se tiče novih računica na to treba gledati ovako. Ne postoji mogućnost da radikali i socijalisti imaju preko 50% poslanika u parlamentu. To je jednostavno matematički nemoguće. Stoga vredi rizikovati i proveriti kako će na novim izborima proći DSS. Ukoliko se desi da Velja i Palma odluče da se priklone radikalima i socijalistima a bogami i pobedi opcija Aligrudića da i DSS krene zajedno sa radikalima, to će samo potvrditi da u ovom trenutku sa takvim ljudima i ne treba praviti vladu. Tačnije to će potvrditi da bi takva vlada uvek bila nacionalistički (u najgorem smislu te reči) obojena i da bi demokrate samo izgubile obraz u očima glasača. Nakon takve vlade mislim da bi na nekim novim izborima još gore prošao demokratski blok.

Zaključak: insistiranje na novim izborima je jedini način da se Koštunica izvuče na čistinu i pokaže svoje stvarne namere. Mi u stvari sada još uvek ne znamo u kom pravcu on ima nameru da vodi ovu državu. Ja bih se zarekao da idemo ka novoj izolaciji sa njim ali dajmo mu šansu da jasno kaže šta planira da radi. Znači ultimatum Koštunici: Đelić novi premijer ili novi izbori. Ništa drugo.

bljak

pre 17 godina

Na novim izborima pobedili bi radikali, i u Srbiji bi tada konačno počelo otrežnjenje iz nacionalističkih halucinacija, samo što će to trajati negde do 2029. godine...i zato dovidjenja Srbijo, vi budite prvi na selu...

London

pre 17 godina

da se formira vlada ha ha ha ,A kao uslov za pregovore o statusu kosova trazili da prvo da se formira vlada pa posle pregovori...pa svet nije lud ivdelisu gde vodi srpska politika...samo o kuplenju vremena ne da ne misle stvarno o resenju statusa,sad kad nije uslov kosovo o formiranju vlada ne mogu da se dogovore o ministarstvima....jos se vidi Miloseviceva skola...o odugovlacenju problema ma koje bilo...sramota za takozvane demokratske partije...u stvari nikada nisu ni bile...jedino svetlo je vas LDP koja je 1000 mila ispred "demokratskih partija"

misha

pre 17 godina

Samo novi izbori po mom misljenju mogu dati kakvu-takvu buducnost Srbiji.....ili mozda treba promeniti uredjenje u parlamentarnu monarhiju,sve je bolje od ponovnog biranja kostunice za novog premijera.Mi nikako da shvatimo da NEMA VISE VREMENA ZA BACANJE,TOLIKE GENERACIJE SRBA SU DOSLOVNO OSAKACENE SA VIZAMA I DRUGIM SLUCAJEVIMA OBELEZAVANJA OD STRANE EVROPE.......

'Od nas zavisi'

pre 17 godina

Ne mozete 'predskazivati' nesto sto niste probali! Prognoze rezultata mogucih novih izbora mnogih ovde tipa 'ostace isto, bice jos gore, radikali, bla bla bla' ostace samo vecita nagadjanja ukoliko se novi izbori zaista ne dogode! Ne radi se vise ovde o krajnjem rezultatu ponovljenih izbora, vec o doslednosti i principijalnosti politike koju vodim! Ceda je i pre izbora govorio isto sto i sad. Ako nista drugo, ja to cenim. Svi ostali su dokazali upravo suprotno, tako da od ovoga gore ne moze! I sad se ja tu pitam, postoji li veca kolateralna steta od ove koja nam se vec dogodila? IZADJITE NA NOVE IZBORE DA VIDIMO ISTINU, I PRESTANITE KONACNO VECITO DA PROGNOZIRATE! Na kraju, VI odlucujete o sudbini svoje dece!!!

Z.

pre 17 godina

Kakvo, bre predskazivanje? I KAKVO PROBANJE !? Svako ko je IMALO politicki obrazovan ZNA da kada se izbori ponavaljaju u kratkom vremenskom periodu, apstinenti rastu i to nije nikavo predvidjanje to jednostavno JESTE tako, to je politicka abeceda. Ko se ne razume u politiku i analizu neka se i ne mesa. I da budem jasniji, ja sam, svi smo izgubili 15 godina zivota zbog takve vlasti i ne zelim da rizikujem da izgubim jos 15 minuta, a kamoli da probavam sta ce da se desi kada se ponove izbori i ponovo dodju 90-e. I jos nesto, oni koji misle da ce ponavljanjem izbora BILO koja prodemokratska stranka profitirati se GRDNO vara. Ovo takodje nije predvidjanje vec nesto sto se desavalo i sto ce se stalno desavati. Ajde svi vi politicki angazovani koji pisete ove postove, pitajte vasu okolinu, ali one koji nisu u LDP-u, DS-u , G17 da li ce da izadju na izbore. Kada cujete odgovor onda se ponovo javite.

sneza

pre 17 godina

Samo novi izbori, novci od poreskih obveznika iomako se trose i trose, a da niko ne postavlja pitanje. Novi izbori ce u svakom slucaju posle ovih glumackih epizoda dati bar mali pomak, nego gde smo sada. DSS gubi poziciju ucenjivaca. Svaki dogovor za ovu vladu je njima gratis poklon, tj. infuzija bolesniku koji voli polumrak a uzasava se svetlosti. Cak ni za radikale ne moze da se kaze da su tako metiljavi.

miroslav

pre 17 godina

Izbori su najznačajnija demokratska tekovina kojom bi uvek trebalo da se razreše političke dileme,koje evo kod nas dovode do paralize.Svako se boji svakoga, a istovremeno želi više nego što vredi. Zajedničko svim strankama u parlamentu je precenjivanje svog značaja.U ovim trenucima koji su značajni po zemlju na više frontova od kojih svaki zahteva kompaktne timove radi uspeha mi gledamo hiljadu i jednu noć. Zašto se liju suze krokodilske zbog propasti ideje o vladi tzv.demokratskog bloka,kad bi se ta vlada raspala posle prvog spora ili bi došlo do blokade.Već vidim situaciju kad treba hitno reagovati npr.nekom bezbednosnom merom, a ministar policije zove svog lidera stranke da pita šta sad, dok ministar odbrane lupa kontru sa svojima.Za to vreme gori kuća. Zato, na izbore!neka pobedi ko pobedi.Oni koji gube neka se zapitaju zašto gube,a odgovor je jasan, birači jednostavne i jasne ciljeve.Prognoziram nestanak DSS-a, pad DS-a, porast radikala,uspon LDP-a i SPS-a, i povratak Vuka.Naročito će u ovom beznadju dobro proći stranke manjina, za koje će ljudi glasati u odsustvu boljeg rešenja.

Zekons

pre 17 godina

Zasto lupati glavom oko vlade i izbora, jer sta ce biti bice. Volja naroda se mora postovati. Da nije bilo sujete medju politicarima, drug Slobodan ne bi ni vladao do 2000-e i zaveo zemlju u crno. U ovoj zemlji i dalje nema politicara sa jasnom vizijom, gde je Srbiji mesto.
Dok se sve stranke i svi politicari ne sloze oko toga, nasoj zemlji nece cvetati ruze.
Da je drug Stari uradio pametan potez mi bi vec bili u EU. A zasto smo mi takvi, to je vec pitanje a razmatranje.
Nego Srecan Vaskrs i Uskrs svima koji ga slave.

Miša

pre 17 godina

Iako sumnjam da bi se ista, u odnosu broja zastupnika u srpskom Parlamentu bitno promenilo, ja bih izlazio na izbore svakog vikenda ne bih li tim putem pomogao da ova zemlja izađe iz magnovenja prouzokovanog naizmeničnim stezanjem i popuštanjem omče koju je oko njenog vrata vezala raspomamljena desnica. Oni kojima je dosta izbora valjda je dosta budućnosti, slobode i prosperiteta, koje btw. nisu ni pošteno okusili. Ali možda se u činjenici, da mnogi ne znaju za ili sumnjaju u bolje krije kluč pomirljivosti i apatičnosti. Žalim što će, kako stvari stoje, generacija kojoj pripadam biti upamćena jedino onom po čemu se pamte i generacije načih očeva: nedostatku hrabrosti, znanja i vizije. Tako će samo malobrojni, juče i danas verni destruktivnim i nesposobnim režimima imati šta da, bar u materijalnom smislu ostave svojoj deci ali će svima zajedničko nasleđe biti neperspektivna enklava u urbanističkom rasulu, naučna i kulturna provincija koja živi od socijalne pomoći što pristiže iz okruženja i koju nam daju samo da im ne dolazimo.

vladimir

pre 17 godina

LDP mnogo precenjuje svoj uspeh na zborima.treba sve potsetiti da je koalicija tolerancija osvojila 4 % glasova bez LDP-a a sada uz pomoc LDP 5,2 % Jednostavna racunica je da LDP ima 1.2 % podrske naroda i neznam kako bi priznavanjem nezavisnog kosova (zelja LDP) srbi ostali da zive na Kosovu.Trenutno neprihvatanje Aktisarijevog predloga u UN je poraz i LDP-a

Aleks

pre 17 godina

I da budu novi izbori onda bi SRS i LDP dobili jos vise glasova nego 21 Jan!Ostali bi svi dobili manje nego 21.A sto se tice Vlade DSS-DS to i ako bude nece dugo trajati.Ipak mislim da DS i DSS nisu toliko blizu jednom drugom.

SIMA

pre 17 godina

Kao sto rece Kostunica onomad na slavi, danas je Vaskrs i na vaskrsu se kljocaju jaja, za to sluzi Vaskrs da se odmori narod od ove ludorije!

goran opacic

pre 17 godina

Gospodin Jovanovic je, bezmalo, u pravu.
A zbog toga se ne treba radovati, niti srece ocivati.
Neka nas dobri Bog sacuva, od krvoprolica, ako ovako nastavimo i u 2008
S postosvanjem svima, pa i veoma razlicitima.go

Sandro

pre 17 godina

Zasto sumnjate da ne bismo izasli na izbore??? pa ako ne popuste pred ovim ucenjivacima imace moj glas i dalje.. dosta su samo radikali bili verni glasaci, pokazite malo vernosti i necete dobijati ulice nekih majora i kapetana koji nista dobro nisu uradili za srbiju i svi su se slucajno obogatili za vreme rata... nek se ujedine DS i LDP pa ce biti mnogo jaci, sa g17 mozda i proguraju novu vladu sami... da vidimo nekog ministra policije koji nije hapsen i ima IQ preko 90.. SHVATITE DA JE OVO NASA ZEMLJA! Lepo je djindjic rekao da ovo i dalje ide po inerciji, al smo sigurno bolji nego u slobino vreme. Zato pamet u glavu i ako dodje do izbora, MISLITE O TOME!

Simens

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto pojedinci kritikuju izjavu Cede Jovanovica. Nisam cuo nikoga ko je rekao da nesto od toga nije tacno.
Osim toga, nisu LDP i Ceda krivi zato sto Kostunica i Tadic ne mogu da se dogovore oko formiranja Vlade.
Ako nekome smeta to sto LDP ima desetak poslanika, onda bi on trebao da se pogleda u ogledalo i da dobro razmisli da li je normalan.
U svakom slucaju LDP ce doci na vlast, zato sto ce bas ovi koji ga sad najvise kritikuju shvatiti da je ta opcija jedina koja je normalna. To ce shvatiti onda kada se obistini sve ono sto je Ceda govorio o Kosovu i o koaliciji DSS-DS.
Politika Tadica i Kostunice pociva na mitovima i legendama i kao takva je osudjena na propast. Samo politika zasnovana na cinjenicama i realnom sagledavanju odnosa snaga u svetu i naseg mesta u svemu tome, ima buducnost.
Jedina stranka koja to radi od svog nastanka je LIBERALNO-DEMOKRATSKA PARTIJA.
JOs nesto, ako dodje do novih izbora, predlazem glasacima, koji su u poslednjem trenutku odlucili da ne glasaju za LDP nego za DS, zbog Boze Djelica, da ne bacaju glasove glasajuci za DS. Vise vrede Cedinih desetak posto, nego Tadicevih 30.

ilir

pre 17 godina

sretan praznik svim hriscanima gospodin Jovanovic je u pravu ali....gospodin Kostunica jos nije zavrsio svoj posao pretvaranje i stvaranje jedne gubernije kad to zavrsi verovatno ce ostaviti srpski narod da razmislja sta dalje

Beogradjanka

pre 17 godina

Ovaj narod hitno mora odluciti da li zeli utonuti u beskonacnu letargiju i propadanje kao crna rupa Evrope, ili iskoristiti izvanredne potencijale i krenuti napred punom parom! Formiranje vlade koje traje mesecima je smejurija na svetskom nivou, ako su novi izbor potrebni - onda pozurimo sa njima!

Utopija

pre 17 godina

Uvek se rastuzim citajuci ovakve komentare iz prostog razloga sto se u svakom komentaru vidi duh neke politicke grupe. Tako da je nasa politicka scena ogledalo naseg drustva u kojoj se ogledamo decenijama,vekovima, ne trudeci se da promenimo izgled. Narod smo sa dugom istorijom, a od istorije nismo naucili skoro nista,pa ni ono najosnovnije a to je da je odrzivost naseg naroda, nacionalno pitanje i vece je od svake politicke partije ili lidera. Partijski duh i dalje vlada u nama, deleci nase drustvo. Nemajuci pravac, nas put se pretvara u krug, petlju iz koje se tesko izlazi.Niko nam nije toliko kriv koliko smo krivi sami sebi. Budimo pozitivniji jedni prema drugima i slozimo se vec jednom oko kljucnih stvari, da podignemo naciju na noge i vratimo ugled nasem narodu. Ko je intelektualac, neka to i bude. Dosta je vise istih prica, rasprava na konstanto istom nivou, tako u nedogled, stvarno, dosta vise.

Zoran X

pre 17 godina

Biće 14.05. podrška Radikala manjinskoj Vladi DSS/NS, to će biti Nikoliceva strateška kupovina saveznika !
Vidi se iz aviona.

bole

pre 17 godina

Ma i ja sam za izbore. Ovo mrcvarenje nigde ne vodi. Šta i da se dogovore DS i DSS, pa oni trenutno imaju istu politiku samo ne mogu da se dogovore oko podele ministarstava.