SAMI (DSS) OSTRO KRITIKOVAO NENADA CANKA

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2001.

15:57

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sami izjavio je da je hapsenje Slobodana Milosevica pokazalo da u zemlji i van nje "ima jos snaga koje bi zelele da destabilizuju drzavu". Sami je na konferenciji za novinare ocenio da je u procesu hapsenja Milosevica bio evidentan i "pokusaj nekih da prikazu navodni razdor izmedju vojske i policije, da je nova vlast nesposobna i da neko u DOS-u ne zeli hapsenje bivseg predsednika”, ali i pored insistiranja novinara, nije zeleo da precizira o kojim je pojedincima rec, javlja Radio B92. Upitan da li je tokom hapsenja Milosevica pokusan i politicki obracun sa DSS i predsednikom Vojislavom Kostunicom, Sami je naveo da je to mozda ucinio "neki sitan politicar" koji ce sam snositi posledice takvih pokusaja. On je ostro kritikovao izjavu predsednika Skupstine Vojvodine Nenada Canka da zbog prvog neuspelog pokusaja hapsenja mozda treba uhapsiti "dva predsednika Jugoslavije". "Ja razumem nervozu g. Canka koja prostice iz toga sto je zahvaljuci DOS-u dobio vise vlasti nego sto mu pripada nego sto je njegov rejting i rejting njegove stranke i u to ce se g. Canak vrlo brzo i uveriti", rekao je Sami.

Potpredsednik DSS je rekao i da Milosevicevo hapsenje nije vezano za ultimatum SAD, dodajuci da je nova vlast u zemlji u vise navrata vec pokazala celom svetu da radi na stvaranju demokratske drzave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: