NAPAD NAORUZANIH ALBANACA NA KARAULU MAKEDONSKE VOJSKE

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2001.

20:57

Default images
Pripadnici oruzane grupe koja sebe naziva "Oslobodilacka nacionalna armija Albanaca u Makedoniji" ispalili su u sredu oko 17 casova projektil iz rucnog bacaca na karaulu makedonske armije koja se nalazi u neposrednoj brzini pogranicnog sela Tanusevci. Albanski gerilci su nekoliko casova ranije, oko 13 casova, iz pravca istog sela, koje je pod njihovom kontrolom, otvorili vatru na karaulu iz pesadijskog oruzja, nakon cega su makedonske snage bezbednosti uzvratile. Razmena vatre trajala je desetak minuta. Nema informacija o eventualnim zrtvama na makedonskoj strani. Ministar odbrane Makedonije Ljuben Paunovski izjavio je u sredu uvece da je poslednji napad projektilom iz "zolje" "prevrsio svaku meru" i da ce drzavni orgai adekvatno odgovoriti, javlja Safet Bisevac, dopisnik Radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: