Pretpostavke o Zemunskom klanu

Poslednjih dana beogradski mediji pišu da su neki članovi Zemunskog klana koji su u bekstvu viđeni u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.08.2006.

07:52

Default images

Advokat braće Simović Želimir Čubrilo u kratkoj izjavi za B92 kaže da nema kontakt s klijentima i da smatra da je posredi nagađanje jer, pre svega, dokazni materijal iz istrage nema DNK analize braće Simović, pa nema sa čime ni da se poredi navodni uzorak.

Portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević za B92 kaže da otkrivanje tragova DNK, pod pretpostavkom da su navodi medija tačni, pokazuje da su inspektori ozbiljno pristupili poslu: "Zastrašujuća je činjenica da ljudi koji su već tri godine na svim međunarodnim poternicama zbog osnovane sumnje da su učestvovali u ubistvu premijera, što znači da bi trebalo po celom svetu da se traga za njima, slobodno šetaju i to upravo po gradu gde je to ubistvo izvršeno i po gradu gde ih mnogi poznaju", kaže ona. 

B92 nije uspeo da proveri informacije medija u odgovornim institucijama. U Specijalnom tužilaštvu samo je kratko poručeno da neće kazati ništa o tome, dok u policiji nije bilo nikog nadležnog.

U Institutu za biologiju koji je, navodno, utvrdio prisustvo DNK jednog od braće Simović na mestu ubistva svedoka saradnika rečeno je da oni uopšte ne rade analize DNK te da nisu ni mogli nešto takvo da utvrde.

Inače, neki mediji takođe pišu da, posle likvidacije Zorana Vukojevića, Zemunski klan opet preti ubistvima.

"Vrsta kampanje"

Miloš Simoviæ
Novinar Nedeljnika Vreme Dejan Anastasijević plaši se da je pisanje medija o braći Simović neka vrsta kampanje. Najgora mogućnost, kaže on, jeste da je po sredi priprema terena, ali ne za hapšenje, već za nečiju likvidaciju. U tom smislu, veruje Anastasijević, priča o navodno neuhvatljivoj braći Simović mogla bi da bude iskorišćena kao ona nakon ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

"Mene ova situacija najviše podseća na situaciju nakon ubistva Arkana kada se isto jako puno spekulisalo kako su Arkanovi prijatelji rešili da ga osvete onda su glave padale po Beogradu i to se pripisivalo Arkanovim prijateljima da bi se utvrdilo da to radi Zemunski klan u dogovoru s Radetom Markovićem, načelnikom DB-a", kaže Anastasijević. 

Anastasijević kao glavni problem vidi to što za sada postoje samo navodi medija, koje mahom nije moguće proveriti. "Simovići su viđeni u nekom kafiću u Beogradu, ne znamo u kom, viđen je i Joca Amsterdam u Bugarskoj, nađen je DNK, a opet to niko nije potvrdio. Problem je u tome što još nemamo nikakvu zvaničnu potvrdu šta se u stvari dešava, imamo samo mnogo priča o tome da čitava stvar oko Sablje nije gotova. Imamo, na kraju krajeva, nešto vrlo konkretno, a to je ubistvo zaštićenog svedoka Zorana Vukojevića. Dok to ne bude razrešeno, otvoren je prostor za sva moguća nagađanja", kaže on.

Aleksandar i Miloš Simović optuženi su za učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, a od optuženih za to ubistvo u bekstvu su i Vladimir Milisavljević, Sretko Kalinić, Milan Jurišić i Ninoslav Konstantinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: