POZIV MINISTRU DA PREGOVARA SA SINDIKATIMA PROSVETE

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2001.

09:44

Default images
Unija prosvetnih radnika Srbije zatrazila je od republickog ministara prosvete Gase Knezevica da hitno pozove na pregovore predstavnike svih sindikata prosvetnih radnika kako bi se sprecio pocetak strajka u skolama. “Nezadovoljstvo prosvetnih radnika svojim materijalnim polozajem svakim danom je vece. Plate zaposlenih u obrazovanju sve vise zaostaju u odnosu na prosecne zarade u republici, a nisu isplaceni ni topli obroci za proslu godinu”, rekao je za B92 predsednik Unije prosvetnih radnika Srbije Radovan Pavlovic upozoravajuci istovremeno da je na delu pravi haos oko smene direktora skola. O postojecem nezadovoljstvu u prosveti, Pavlovic kaze: "Iz velikog broja sredina stizu najave za strajk, pre svega Valjeva, Kragujevca, Bora, a i iz drugih sindikata i ako se do kraja nedelje nista ne resi po tom pitanju, obave odgovarajuci razgovori i vlada ne donese svoj jasan stav, bojim se da ce pocetkom sledece nedelje strajk mogao poceti. Prvenstveno treba razgovarati sa ministrom prosvete i ministrom finansija, ali bi bilo dobro da se ukljuci i potpredsednik vlade g. Zarko Korac", kaze Pavlovic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: