Emitovanje ili ne - pitanje je sad

BK se sprema da počne sa emitovanjem programa po isteku zabrane, ali RRA upozorava da ona na to nema pravo, jer nema dozvolu.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2006.

17:05

Default images

BK Televizija sprema se da počne emitovanje programa po isteku privremene zabrane, ali u Savetu RRA ponovo su upozorili da ta stanica više nema na to pravo, jer nema dozvolu. Glavni urednik BK TV Milomir Marić rekao je danas da se ta stanica sprema da počne da emituje program 26. maja, na osnovu isteka jednomesečne zabrane, izrečene 25. aprila.

Pošto je Vrhovni sud Srbije poništio 19. maja tu zabranu, Savet RRA istog dana doneo je odluku o retroaktivnoj jednomesečnoj zabrani emitovanja BK TV, počev od 25. aprila. Istovremeno je odbio prigovore BK TV, RTL i TV5 na odluku da im ne dodeli dozvole na konkursu za frekvencije na nacionalnom nivou.

Prema mišljenju Marića, BK TV može po isteku privremene zabrane da emituje program, jer se obratila Vrhovnom sudu i jer postupak dodele dozvola još nije završen, budući da Republička agencija za telekomunikacije tek treba da okonča svoj deo posla, na osnovu rezultata konkursa.

U Savetu RRA naglasili su, međutim, da BK TV nema pravo da nastavi emitovanje programa, jer je odbijen njen prigovor na odluku Saveta da joj ne dodeli dozvolu na nacionalnom nivou na konkursu. BK TV može pritom da pokrene upravni spor protiv takve odluke Saveta RRA, ali to ne odlaže njenu primenu.

Zamenik predsednika Saveta RRA Aleksandar Vasić rekao je Beti da je konkurs okončan odlučivanjem o odgovorima na prigovore stanica koje nisu dobile nacionalnu dozvolu, te da, dobijanjem tog rešenja, one više nemaju pravo da emituju program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: