Bler predstavio novu Vladu

Novi-stari premijer Velike Britanije Toni Bler predstavio je sastav novog kabineta.

Izvor: B92

Subota, 07.05.2005.

10:44

Default images

Kako prenose agencije, Bler je posle pobede Laburističke partije na parlamentarnim izborima, u četvrtak, sproveo veće promene samo na čelu ministarstava odbrane i zdravlja i donjeg doma Parlamenta. Ključni ljudi u prethodnoj Vladi ostali su na istim funkcijama, to jest Gordon Braun, kojeg mnogi vide kao Blerovog naslednika, ostaje ministar finansija, a Džek Strou šef diplomatije.

Džefri Hun, bivši ministar odbrane, imenovan je za predsednika Donjeg doma Parlamenta, dok je Džon Rid postao novi ministar odbrane. Patriša Hjuit, bivši ministar trgovine, sada je ministar zdravlja, Piter Hejn je postavljen za ministra za Severnu Irsku, dok je Dejvid Blanket, bivši ministar unutrašnjih poslova, imenovan za državnog ministra za rad i socijalna pitanja.

Blerova Laburistička partija osvojila je apsolutnu većinu u Parlamentu, pokazuju preliminarni rezultati izbora. Prema tim rezultatima, laburisti će imati 355 poslaničkih mesta, opoziciona Konzervativna partija 197, a Liberalno-demokratska partija 62.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: