KOSTUNICA OBISAO JEDINICE TRECE ARMIJE VJ KOD PIROTA

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2000.

21:02

Default images
Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica u cetvrtak je, prilikom obilaska jedinica Trece armije Vojske Jugoslavije, izjavio da ce drzavno rukovodstvo preduzeti sve neophodne diplomatsko-politicke aktivnosti i zahtevati od medjunarodne zajednice da ispuni svoje obaveze koje proisticu iz Vojno-tehnickog sporazuma i Rezolucije Ujedinjenih nacija o Kosovu. Kostunica je obisao deo jedinica Trece armije u pratnji saveznih ministara odbrane i unutrasnjih poslova, Slobodana Krapovica i Zorana Zivkovica, nacelnika Generalstaba VJ general-pukovnika Nebojse Pavkovica, komandanta Trece armije general-potpukovnika Vladimira Lazarevica i trojice koministara unutrasnjih poslova Srbije, saopsteno je iz Vojnog kabineta predsednika Jugoslavije. Kako prenosi Beta, jugoslovenski predsednik posebno se interesovao za stanje u kopnenoj zoni bezbednosti duz administrativne granice Kosova i Metohije, definisane Vojno-tehnickim sporazumom iz Kumanova, a narocito u opstinama na rubnim podrucjima Presevo, Bujanovac i Medvedja, gde "albanski teroristi svakodnevno i sve bezobzirnije izazivaju oruzane incidente, terorisu mesno stanovnistvo i ubijaju pripadnike policije".

Kako je prenela Radio-televizija Srbije, koja je prikazala i snimke Kostunicinog obilaska jedinica Trece armije, predsednik Jugoslavije prisustvovao je taktickoj vezbi zdruzenog sastava jedinica Niskog korpusa i dela specijalnih jedinica Trece armije i borbenih helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdusne odbrane nedaleko od Pirota. On je tokom dana obisao i deo jedinica Pristinskog korpusa u Vranju, gde je informisan o stanju borbene gotovosti tih jedinica, problemima u obnovi porusenih objekata i zalaganjima u izvrsavanju redovnih zadataka. Kostunica je na kraju prvog zvanicnog obilaska jedinica VJ od kako je postao predsednik SRJ, odao priznanje vojnicima i staresinama na do sada postignutim rezultatima u borbenoj izgradnji i osposobljenosti za odbranu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: