Albanci neće u Komisiju

Preševo -- Albanaci su odbili su da učestvuju u međuetničkoj Komisiji za utvrđivanje okolnosti pogibije Dašnima Hajrulahua.

Izvor: B92 Kosovo
Podeli

To su u subotu potvrdili politički predstavnici Albanaca sa juga Srbije. Gradonačlenik Preševa i predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi, agenciji Beta je rekao da je u petak dobio pismeni poziv za uključenje predstavnika Albanaca u Komisiju, koji mu je uputio potpredsednik Koordinacionog tela za Preševo Bujanovac i Medveđu, Ninoslav Krstić.

Halimi je rekao i da je razgovarao sa predsednikom Skupštine opštine Preševo i liredom Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafom, i da su se dogovorili da nema potrebe da učestvuju radu Komisije koja bi trebalo da ispita okolnosti pogibije 16-godišnjeg dečaka. Odluku da ne učestvuju u radu Komisije doneli su i predsednik Demokratske unije doline Skender Destani, kao i predsednik Pokreta za demokratski progres Orhan Redžedpi.

Podsetimo, Hajrulahu je poginuo 8. januara kod sela Miratovac pri ilegalnom prelasku granice izmedju SCG i Makedonije, nedaleko od sela Miratovac, u opštini Preševo. Njega je jednim hicem pogodio graničar Vojske SCG.

Inače, sednica SO Preševo zakazana je za sredu, a kako je najavljeno njoj će prisustvovati i najviši zvaničnici vojske i policije na jugu Srbije, zajedno sa predsednikom Koordinacionog tela Nebojšom Čovićem. Sednica će biti posvećena bezbednosnoj situaciji na jugu Srbije posle poginije dečaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.