Naredne nedelje poznate sve optužnice

Tužilaštvo Haškog tribunala pripremilo još šest optužnica za prostor SFRJ, kaže Rasim Ljajić.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 11.01.2005.

14:18

Default images

"Znam da će biti jedna optužnica za naše državljane, jedna za Kosovo, jedna za Makedoniju i, pretpostavljam, tri ostale za prostor Hrvatske i Bosne. Treba sačekati verovatno kraj naredne nedelje, sve istrage su završene, optužnice podignute, sud u Hagu treba te optužnice da potvrdi i biće jasno o kome se radi", rekao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom.

Ljajić dodaje da se, posle provera koje su izvršene, ne može tvrditi da je najveći broj od dvadesetak haških begunaca na teritoriji SCG.

Ratko Mladić bio u Han Pijesku?

Pedi Ešdaun
Predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun tvrdi da se u leto prošle godine Ratko Mladić skrivao u podzemnim vojnim objektima u Han Pijesku u Republici Srpskoj. Ešdaun je televiziji Federacije BiH ispričao da je video tajne dokaze koji potvrđuju da se Mladić skrivao u Han Pijesku, ali da ti dokazi neće biti dostavljeni institucijama BiH.

Istražni tim Ministarstva obrane BiH zaključio je u ponedeljak da ne postoje dokazi da je Vojska RS naredila skrivanje Mladića u podzemnim vojnim objektima u blizini Han Pijeska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: