Srbi s Kosova neće sarađivati

Zajednica srpskih opština i naselja na Kosovu i Metohiji odlučila je da prekine saradnju sa privremenim institucijama na Kosovu.

Izvor: B92, SRNA

Sreda, 08.12.2004.

20:36

Default images

Na vanrednoj sednici Skupštine te Zajednice jednoglasno je zaključeno da odluke i stavovi Skupštine i Vlade Kosova neće obavezivati srpske opštine, niti srpsku zajednicu u celini i da je Plan Vlade Srbije o decentralizaciji vlasti na Kosmetu, jedini je dokument koji nudi političko rešenje situacije u Pokrajini.

Zajednica srpskih opština i naselja na Kosovu i Metohiji traži da Vlada Srbije nađe sredstva kako bi se Srbima koji žive u toj Pokrajini, omogućilo da formiraju sopstvene organe vlasti, pošto nisu učestvovali na kosovskim parlamentarnim izborima. Takođe je zatraženo i da Radio-televizija Srbije prestane da tretira Kosmet kao Irak i da prekine sa protežiranjem lica koja nisu dobila poverenje na prethodnim parlamentarnim izborima.

Sa druge strane, predsednik Srbije Boris Tadić, rekao je da se "neće zatvoriti" za saradnju sa privremenim kosovskim institucijama zbog izbora Ramuša Haradinaja za premijera Kosova, jer bi to bilo na štetu interesa Srbije. "Za mene kao predsednika Srbije potpuno je neprihvatljiv izbor Haradinaja, ali svakako neću reći da neću da sarađujem sa onima koji dolaze iz institucija Kosova i Metohije", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: