Prva runda pregovora u Kostolcu

Izvor: B92

Petak, 06.08.2004.

08:41

Default images

Prva runda pregovora poslovodstva EPS, Ministarstva energetike i Štrajkačkog odbora “Kostolca” je završena u četvrtak.

Dogovoreno je da restrukturiranje i izdvajanje pet preduzeća iz “Elektroprivrede Srbije” bude zaustavljeno na četiri meseca. To praktično znači da nijedan zaposleni ne mora da potpiše Ugovor o radu s novim preduzećem, a da će u međuvremenu biti usvojen aneks člana 87. Pojedinačnog kolektivnog ugovora, kojim se regulišu socijalni program i zaštita i status zaposlenih.

Kako za B92 javlja Radoslavka Despotović, dogovoreno je i da krivične prijave protiv organizatora štrajka budu povučene, a direktori “Kopova” i “Elektrana” Dragoljub Laković i Bojan Živanović su direktoru EPS Vladimiru Đorđeviću ponudili ostavke, o kojima će on razmisliti sledeće nedelje.

Sve navedeno ne znači da je štrajk okončan, to će se desiti kada postignut sporazum bude potpisan u Ministarstvu. Tada će separatori na ugljenokopu “Drmno” biti deblokirani. Radnici su u četvrtak uveče deblokirali zgradu Direkcije “Kopova” i upravnu zgradu, ali ne i separator.

Nastavak pregovora najavljen je za ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: