SCG iza Albanije i BIH na putu ka EU

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2004.

15:14

Default images

Zbog Haškog tribunala "sve stoji", i po tom pitanju mora se raditi veoma brzo, inače će Srbija i Crna Gora imati "jako mnogo problema".

 To je u sredu kazao pomoćnik šefa diplomatije SCG Ognjen Pribićević. "Izrada Studije o izvodljivosti je u zastoju i stanje nije dobro. Zemlja je u ozbiljnom zastoju", kazao je Pribićević na sednici Odbora Skupštine SCG za evropske integracije, i dodao da je saradnja sa Tribunalom "obaveza po međunarodnom i domaćem zakonodavstvu".

On je ocenio da se pitanje Haga mora rešiti u roku od "nekoliko meseci" i da "vreme jako brzo ističe". Takođe je rekao da se SCG iz Vašingtona, Brisela i Strazbura upućuje jedinstvena poruka u vezi obaveza prema Tribunalu i harmonizacije carinskih stopa u zemlji. "Lopta je u našem dvorištu", kaže Pribićević. "Ne sme biti iluzije. To je jedinstvena poruka iz sva tri centra".

Milica Delević-Djilas, šef kancelarije Saveta ministara SCG za pridruživanje Evropskoj uniji, kazala je da je na putu ka Evropi Srbija i Crna Gora nalaze se iza Albanije, BiH, Hrvatske i Makedonije. Delević Djilas kaže da Evropska unija kad zahteva funkcionišuću tržišnu privredu traži "jednog trgovinskog partnera" i pri tome od Srbije i Crne Gore "ne očekuje unitarnu državu". Ona je dodala da afera sa izvozom šećera "koči potpisivanje" ugovora sa Unijom o tekstilu i dodala da su Severna Koreja i SCG jedine dve zemlje koje nemaju takav sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: