Marović: SCG očekuje podršku na putu do Evrope

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2004.

14:46

Default images

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je u utorak u Strazburu da državna zajednica očekuje dalje ubrzanje evropskih integracija kao i podršku i pomoć Evrope na tom putu. U govoru pred poslanicima Evropskog parlamenta Marović je izrazio uverenje da će predstojeći sastanak Saveta EU u Briselu i okončanje Studije o izvodljivosti, označiti krupan korak ka zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju SCG Evropskoj uniji.

"Bez pozitivne ocene Studije o izvodljivosti i ubrzanog rada na zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju SCG EU usporiće se proces evropeizacije... Zato mi očekujemo i pozivamo sve u EU da posao ubrzavanja evropeizacije nastavimo zajedno, ne samo zbog evropske budućnosti SCG, nego i zbog bezbednosti, stabilnosti i napretka čitavog Zapadnog Balkana", rekao je Marović. Dodajući da je ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, prema mnogim ocenama, "imalo za cilj i osujećenje uspešnog formiranja državne zajednice i opštu destabilizaciju regiona" Marović je kazao da je SCG "odolela i toj vrsti iskušenja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: