UNMIK traži poštovanje starih naziva naselja na Kosovu

Izvor: B92

Subota, 06.12.2003.

21:40

Default images

UNMIK je zatražio u subotu od kosovskih institucija da za gradove i sela na Kosovu koriste nazive korišćene do 1999. godine. Šef odeljenja za pitanje administracije pri UNMIK-u Frančesko Bataljo pismeno je zatražio od Ministarstva javnih službi i skupština opština da poštuju zvanična imena naselja, u skladu sa pravilnikom koji je 2000. godine potpisao tadašnji šef UNMIK-a Bernar Kušner. \"Primećeno je da su problemi nastali pošto se u zvanićnim dokumentima imena ne pišu u skladu sa pravilnikom koji zvanićno nudi imena 30 opština na služebnom jeziku\", rekla je portparol UNMIK-a Izabela Karlovic. Ona je upozorila da zvanični dokumenti koji ne poštuju usvojena zvanična imena, neće važiti.

Nakon 1999. godine, većini sela i kosovskim opštinama Suva Reka (sada Theranda), Istok (Burimi), Kamenici (Dardana), Podujevo (Besiana), Novo Brdo (Artana), Leposavić (Albanik), Srbica (Skenderaj), Glogovac (Drenas), data su imena koja nisu u skladu sa pravilnikom UNMIK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: