Potvrđeno da je američki helikopter oboren

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 08.11.2003.

10:55

Default images

Američki helikopter, koji se u petak srušio u Iraku, usmrtivši šest vojnika, oboren je neprijateljskom vatrom, potvrdio je u subotu predstavnik američke vojske. "Verujemo da je oboren vatrom sa zemlje", rekao je potpukovnik Stiv Rasel iz Četvrte pešadijske divizije stacionirane u Tikritu, rodnom mestu svrgnutog iračkog predsednika Sadama Huseina, gde je helikopter i pogođen. Prema podacima ministarstva odbrane SAD, u Iraku je poginulo 388 američkih vojnika otkako su počele vojne operacije u toj zemlji, prenosi Asošijeted pres. Od prvog maja ove godine, kada je američki predsednik Džordž Buš proglasio kraj većih borbenih operacija u Iraku, u toj zemlji je život izgubilo 250 američkih vojnika. Prema sajtu CNN-a, 394 američkih vojnika je poginulo od početka sukoba, od kojih 255 nakon 1. maja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: