Utorak, 12.09.2000.

22:33

OKO 4.000 GRADJANA BAJINE BASTE DOCEKALO KOSTUNICU

Izvor: B92

Default images
Predsednicki kandidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica optuzio je u utorak uvece vlast za odlazak mladih ljudi u inostranstvo i porucio pred oko 4.000 gradjana Bajine Baste da je na opoziciji da uredi zemlju tako da narod vise ne bezi iz nje. On je prethodno posetio mesto Kremna i obisao kucu Milosa i Mitra Tarabica, koji su u proslom veku, prema predanju, bili cuveni proroci. Kostunicu je docekao jedan od potomaka Tarabica, Jovan M. Tarabic, koji ga je pozdravio recima: "Dobrodosli, gospodine predsednice". Na pitanje novinara ko ce, prema njegovoj proceni, pobediti na predsednickim izborima, Tarabic je rekao: "Zapisati je da ce da pobedi covek iz naroda, a to je jedino Kostunica". "Svaki vladar koji je vodio racuna o Tarabicima i Kremnima dobro je prosao, a sada vladaju neznabosci", rekao je taj starac.

Predsednicki kandidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica izjavio je na uzickoj televiziji TV 5, da se zalaze za "demokratsku drzavu u kojoj vlast nece ratovati protiv opozicije, jer je to rat protiv svog naroda". Povodom ostavke visokog funkcionera Socijalisticke partije Srbije Zorana Lilica, on je ocenio da je ona "indikativna, jer se desava uoci izbora i pokazuje da socijalisti nisu u stanju da kontrolisu situaciju, te im informacije cure usred izborne kampanje". Predsednicki kandidat DOS-a rekao je i da ima informacije da bi republicki izbori u Srbiji "mogli da budu raspisani vec ove godine". Govoreci o odnosima u federaciji, Kostunica je ocenio da je "najbolje da se gradjani izjasne referendumom da li zele jedinstvenu drzavu", ili da se postigne "dogovor dve republike".

Predsednicki kandidat DOS Vojislav Kostunica je u utorak, u okviru predizborne turneje, posetio Priboj, Novu Varos i Cajetinu. Na kratkom skupu u centru Priboja, predsednik Opstinskog odbora Demokratske stranke Srbije Vitomir Tomanovic je ocenio da nijedan grad u Srbiji "nije propao" kao Priboj, i zamolio Kostunicu da, nakon pobede na izborima, obnovi "Fabriku automobila Priboj" (FAP) i zapocne pregovore o ukidanju sankcija Jugoslaviji. Kostunica je, pred vise stotina gradjana, obecao da ce, ako pobedi, pokusati da to ucini, i dodao da Jugoslaviji treba predsednik "koji moze da putuje i po svojoj zemlji i po svetu". Gradjani Priboja su nosili majice i zastave pokreta "Otpor", kao i zastave stranaka clanica DOS, a Kostunicin govor su cesto prekidali pesmama "Spasi Srbiju iz ludnice, Kostunice" i "Slavicemo deset dana kad skinemo Slobodana", prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: