Živković: Za sada bez smenjivanja Janjuševića i Kolesara

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2003.

22:15

Default images

Predsednik Vlade Srbije Zoran Živković izjavio je da Vladini službenici Zoran Janjušević i Nemanja Kolesar neće biti smenjeni dok ne bude dokazana njihova eventualna krivica u vezi sa aferom oko navodnog pranja novca i da "činovnici ne mogu da imaju političku odgovornost". "Neću štititi nikoga za koga se sumnja da je radio bilo šta što je protivno zakonu, ali ne mogu da sudim o onome što je posao nadležnih organa, policije, tužilaštva, finansijske policije, suda, bez obzira na to o kojoj je aferi reč. Znači, ako su u pitanju smene Janjuševića i Kolesara, na nadležnim organima je da dokažu da li je neko od njih prekršio zakon ili nije", rekao je Živković u intervjuu za Blic od srede.

 Premijer tvrdi da na sednici Kolegijuma Vlade, koja je održana u ponedeljak, nije moglo ništa da se promeni, bez obzira na to što su neki potpredsednici Vlade uporno zahtevali smenu Janjuševića i Kolesara zbog afere pranja novca.  Živković je ostao pri stavu da smenjivanja neće biti dok se policijskom istragom i pravosnažnom presudom ne dokaže da su dvojica funkcionera zloupotrebila svoj pološaj, te da su zbog sukoba interesa za sebe pribavili materijalnu korist. "Svako ko je prekršio zakon mora da odgovara krivično i to nije pitanje volje premijera ili bilo koga drugog, to je pitanje poštovanja zakona", rekao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: