Batić optužuje Štajnera

Izvor: B92

Sreda, 14.05.2003.

16:03

Default images

Ministar pravde i predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić optužio je šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera da na sve načine pokušava da stvori samostalnu albansku državu na Kosovu. Batić je na konferenciji za novinare pozvao Vlade Srbije i državne zajednice da se obrate generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Kofiju Ananu i da zatraže smenu Štajnera: "Kritikovali smo Kušnera i Hekerupa – pa, oni su u odnosu na srpsku zajednicu bili majka Tereza kada se uporede sa Štajnerom. Štajner ne zna šta znači odgovornost, pa ne zna ni šta znači smenjivost, pa ne znam ni da li zna šta znače elementarne moralne kategorije poput ostavke, jer ako bude još duže vremena ostao, Srba na Kosovu više neće biti. Dakle, čovek otvoreno i javno radi u interesu Albanaca na Kosovu i Metohiju i to treba jasno i glasno i otvoreno reći".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: