U Kini od SARS-a obolelo skoro 2.000 ljudi

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2003.

14:45

Default images
Svetska zdravstvena organizacija, saopštila je pozivajući se na podatke kineskog ministarstva zdravlja, da je u Kini od novog virusnog zapaljenja pluća SARS, obolelo 1.959 osoba i da je do sada umrlo 86 lica. Najveći broj preminulih zabeležen je u glavnom gradu Pekingu, a kako prenosi BBC, oboljenje, koje se pojavilo na Dalekom istoku, proširilo se na još tri kineske provincije u kojima do sada nije bilo zaraženih.

Najnoviji podaci objavljeni su dan pošto je kineska vlada priznala da je u dosadašnjim saopštenjima smanjivala broj obolelih i umrlih. Zvanični podaci su, naime, do juče govorili da je u Kini obolelo manje od 40 ljudi. Zbog prikrivanja podataka o širenju teškog akutnog respiratornog sindroma, juče je smenjen gradonačelnik Pekinga, dok je kineski ministar zdravlja isključen iz Komunističke partije i najverovatnije mu predstoji smena sa položaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: