Poslanici za kastraciju silovatelja

Na počinioce krivičnog dela silovanja trebalo bi primeniti najstrože kaznene mere, pa i uvođenje hemijske kastracije, zaključili su poslanici Skupštine Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 29.12.2009.

01:37

Default images

Nada Kolundžija, šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju", rekla je da kazne moraju da budu takve da silovatelje odvrate od ponavljanja dela. O hemijskoj kastraciji, navela je, "ipak treba dobro razmisliti" jer "treba tražiti meru između humanosti i zaštite građana od kriminalnih dela".

Šef poslaničke grupe SPS-JS Branko Ružić, međutim, naglasio je da će ukoliko u Skupštini dođe do dogovora, ova koalicija podržati takvu sankciju.

"Ja sam za primenu najstrožih sankcija. Postoje zločini koji ostavljaju trajne posledice na žrtvu, a silovanje je jedan od najstrašnijih zločina - istakla je zamenica šefa poslaničke grupe "Napred Srbijo”"Jorgovanka Tabaković.

Poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković smatra da bi trebalo "razmisliti o toj meri" jer "nemamo mnogo programa za psihoterapiju, resocijalizaciju nasilnika i silovatelja".

Rasprava o ovoj temi usledila je posle hapšenja Saše Mege (39), koji je prošle nedelje silovao dve devojke u Beogradu, a sumnjiči se za još dva silovanja i jedan pokušaj.

Ovom povratniku za ista krivična dela zaprećena je kazna do 15 godina zatvora, a brojni posetioci sajta podržavaju strožu kaznenu politiku i predlažu da u Srbiji kao u pojedinim zemljama bude uvedena hemijska kastracija silovatelja.

O idejama poslanika u vezi sa kaznenom politikom za počinioce silovanja možete čitati i na Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: