Četvrtak, 28.02.2019.

11:17

Smirivanje napetosti? Pilot će sutra biti oslobođen

Indijski pilot koga su zarobile pakistanske snage biće sutra oslobođen, najavio je premijer Pakistana Imran Kan.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP

Smirivanje napetosti? Pilot će sutra biti oslobođen
screenshot

"Kao gest mira, mi ćemo ga sutra osloboditi", izjavio je Kan u parlamentu, preneo je Rojters.

Prethodno je i ministar spoljnih poslova Šah Mahmud Kureši izjavio da je Pakistan spreman da vrati indijskog pilota zarobljenog ove sedmice ako bi to pomoglo da se olakša kriza sa susednom Indijom, "Mi smo spremni da vratimo zarobljenog indijskog pilota ako to dovodi do deeskalacije", rekao je on.

Kriza je izbila u utorak između dve susedne zemlje oko sporne oblasti Kašmira.

Pakistanska vojska potvrdila je juče da je srušila dva indijska aviona u pakistanskom vazdušnom prostoru, od kojih je jedan pao u indijski deo Kašmira a drugi u njegov pakistanski deo. Pakistan je zarobio jednog indijskog pilota i objavio njegove slike.

Nju Delhi je priznao da je izgubio jedan Mig-21 u sukobima i zatražio hitno i bezbedno vraćanje svog pilota, koji se sada slavi kao heroj u Indiji.

Konflikti zbog Kašmira između Pakistana i Indije traju poslednjih 60 godina, a indijski deo Kašmira je poprište čestih napada islamskih ekstremista.

Pakistan je ranije objavio snimak zarobljenog indijskog pilota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: