Utorak, 14.03.2006.

08:00

SCG bez predstavnika na Eurosongu

Na Eurosongu u Atini SCG neće imati predstavnika, Upravni odbor Udruženja javnih radiotelevizija nije našao zajedničko rešenje.

Izvor: B92, FoNet

Default images

RTCG je tražila da se potvrdi pobeda grupe No nejm, a RTS je to odbila jer su glasanjem pojedinih članova žirija povređen duh i etika nadmetanja za najbolju pesmu i tako povređen Pravilnik o takmičenju.

Pozivajući se na zvaničan izveštaj kontrolora glasanja, koji je konstatovao da u tehničkoj proceduri glasanja nije napravljena nijedna neregularnost, predstavnici RTVCG su zahtevali da se potvrdi izbor pesme, koja je na takmičenju održanom 11. marta u Beogradu dobila najveći broj glasova.

Ovakvim epilogom se obistinila pretnja generalnog direktora Radio-televizije Srbije Aleksandra Tijanića, koji je danas ranije najavio da, zbog nastalog spora, SCG možda neće imati predstavnika na finalnom takmičenju evrovizije u Atini.

Član žirija Dragoljub Đuričić rekao je za RTS da ga je sramota zbog svega što se desilo. "Mene vređa što su oni koji su to uradili, u kožnim foteljama, uz tompuse i viski, sedeli gde sede. Imate žiri u kom je vrlo teško biti, ali prihvatite to, atmosfera u Crnoj Gori je očigledno drugačija pred referendum, sve je podređeno tome. Ja mislim sledeće: Kada me boli zub, odem zubaru, kada hoću da kupim eksere, ne idem u apoteku. U tom smislu, ni država se ne pravi ovako", kaže Đuričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: