Subota, 07.11.2020.

08:21

Kon upozorio: Kritično je

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je apelovao na Beograđane da nose maske, smanje kontakte i izbegavaju gužve.

Izvor: B92, Tanjug

Kon upozorio: Kritično je
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ukazao je na to da su bolnice u glavnom gradu Srbije takoreći popunjene.

On je na svom Fejsbuk profilu savetovao sugrađanima da izbegavaju gužve i mesta na kojima se mogu zaraziti i naglasio da treba da smanje kontakte, pogotovo vikendima kada se ljudi češće druže.

"Beograđani, pomozite zdravstvenim radnicima u Beogradu... kritična je popunjenost bolnica. Opterećenost je ogromna i pomoć je potrebna... U situaciji smo kada će oboleli stanovnici Beograda morati da se eventualno upućuju na lečenje u bolnice po Srbiji... Izbegavajte gužve i mesta gde se možete zaraziti. Izbegavajte i smanjite kontakte. Vikendi su dani češćih kontakata i organizovanih zabava gde se možete zaraziti. Pomozimo jedni drugima, nosite maske" napisao je Kon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: