Sreda, 06.04.2022.

07:50

Automobil se zakucao u ogradu ruske ambasade; Ambasador: Namerno je to uradio VIDEO

Jedna osoba je poginula nakon što se automobilom zakucala u kapiju ruske ambasade u Bukureštu.

Izvor: Novosti, Sputnjik

Automobil se zakucao u ogradu ruske ambasade; Ambasador: Namerno je to uradio VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/vectorfusionart

Nakon udarca, automobil se zapalio, a vozač je izgoreo, prenose mediji.

Kako je precizirano, incident se dogodio oko 06.30 časova jutros po lokalnom vremenu. Na lice mesta su stigli vatrogasci. Utvrđeno je da se u automobilu nalazio samo vozač, navode Novosti.

Ubrzo se oglasila i ruska ambasada. "Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da, bez obzira na motive vozača, nema sumnje u to da je počinio ovaj akt pod uticajem eksplozije antiruske histerije u vezi sa insceniranom provokacijom u gradu Buča", navodi se u saopštenju na sajtu ruske ambasade, koje je preneo Sputnjik.Ističe se da u incidentu nije povređen niko od službenika ambasade i pripadnika rumunske policije.

Ruska ambasada je izrazila saučešće porodici poginulog.

Ruski ambasador u Rumuniji Valerij Kuzmin saopštio je za televiziju "Rusija 24" da je napadač pre incidenta utovario nekoliko kanistera sa gorivom u prtljažnik i prednji deo automobila. Nakon što su pokušali da ga izvuku iz automobila nakon što je udario u ogradu, on je zapalio benzin.

Kako navodi televizija "Antena 3" muškarac se zvao Bogdan Dregič. Juče je optužen na 15 godina zatvora zbog zlostavljanja pastorke, ali nije uhapšen jer je presudu doneo prvostepeni sud. Bio je umešan u još jedan slučaj seksualnog napada. Bilo mu je zabranjeno da napušta zemlju.

Incident istražuju tužilaštvo pri Tribunalu u Bukureštu i Istražna služba policije Bukurešta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: