Ponedeljak, 02.11.2020.

13:59

Izgorele dve kuće u kojima su boravili migranti

Na području Velike Kladuše proteklog vikenda izgorele su dve kuće, a postoji sumnja da su požare izazvali migranti.

Izvor: Tanjug

Izgorele dve kuće u kojima su boravili migranti
Ilustracija: Depositphotos/ antiksu

Prema informacijama iz Vatrogasne jedinice u tom gradu, prošle subote gasili su vatru koja je zahvatila kuću u naselju Zagrad, dok je dan kasnije u potpunosti izgorela stara i napuštena kuća u naselju Polje, gde je najveća koncentracija migranata koji borave na području te opštine, prenosi portal Nezavisne.

Meštani navode kako su u oba objekta boravili migranti, a iz policije da još traje istraga o ovim događajima i mogućim uzročnicima požara.

Iako su incidenti ovakve vrste u poslednje vreme sve češći na području Unsko-sanskog kantona, iz kantonalne policije kažu kako je ukupna bezbednosna situacija i dalje pod kontrolom.

U četiri prihvatna centra u ovom kantonu trenutno se nalazi oko 3.000 migranata, a procena je da ih bar isto toliko boravi na otvorenom - najveći broj u divljim šatorskim naseljima u šumama nadomak Bihaća i Velike Kladuše, odakle svakodnevno pokušavaju da pređu preko hrvatske granice.

Kako se navodi, s obzirom na to da su nastupili hladniji dani, očekuje se da će migranti, koji sada borave u šumama, početi ponovo da se vraćaju u urbane delove u potrazi za hranom i skloništem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: