Ponedeljak, 01.09.2014.

10:11

Nevreme iz Hrvatske stiže u Srbiju

Zagreb i druge delove Hrvatske zahvatilo jako nevreme, sa obilnom kišom i grmljavinom. Prema najavama RHMZ, očekuje se da će nevreme zahvatiti i Srbiju.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

poplavljene su mnoge niže prostorije u objektima, kao i podvožnjaci i delovi saobraćajnica.

Osim u Zagrebu, obilnih padavina, i do 50 litara po metru kvadratnom, bilo je i u Gorskom kotaru, Lici i na severnom Jadranu, a do kraja dana takvo vreme proširiće se na celu Hrvatsku.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) saopštili su jutros da jaka kiša i veće količine vode usporavaju saobraćaj na gradskim ulicama, a neke su deonice i zatvorene, zbog stabala koja su pala na kolovoze.

Sve zagrebačke vatrogasne ekipe su na terenu i po celom gradu rade na ispumpavanju vode iz podruma objekata, na čišćenju začepljenih
odvoda i uklanjanju srušenih stabala, rečeno je Hini u Javnoj vatrogasnoj stanici Grada Zagreba.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, a pogoršanje vremena praćeno kišom i pljuskovima se očekuje već tokom popodneva.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, posle podne, uveče i tokom noći mestimično će biti kiša, pljuskovi i grmljavine, prvo u zapadnim i severnim krajevima,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: