Završeno predsedništvo SNS o vladi

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, na kojoj se razgovaralo o formiranju nove vlade, završena je posle skoro tri sata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

16:14

Default images

U sedištu SNS u Beogradu očekuje se konferencija za novinare, kojima će se obratiti lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Pre sastanka niko od učesnika nije davao izjave za medije.

Naprednjaci na sednici Predsedništva razmatraju dosadašnji tok razgovora za formiranje vlade, a očekuje se da će lider SNS Aleksandar Vučić o tome sutra obavestiti i Glavni odbor, kao i da će biti donete konkretne odluke. Nakon današnje i sutrašnje sednice trebalo bi da bude jasnije kako će izgledati nova vlada.

Funkcioneri SNS-a su više puta istakli da bi nova vlada trebalo da ima ne više od 19 članova, oko 16 ili 17 ministarstava, a da SNS neće imati više od šest ministara.

Izvesno je da će i u novoj vladi ministar biti Lazar Krstić, a takođe bi ekonomski odnosno privredni resor trebalo da pripadne i Kori Udovički, nekadašnjoj ministarki energetike i bivšoj guvernerki Narodne banke Jugoslavije. Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović očekuje da vlada bude formirana do 27. aprila.

"Nadam se da ćemo u sedmici nakon 20. aprila imati i formiranu vladu. Ne mogu da kažem tačan dan zbog tehničkih i protokolarnih razloga - predlaganja zakona, vremena koje će poslanici provesti u raspravi - ali do nedelje, 27. aprila, verujem da ćemo imati izabranu vladu", rekao je ranije Stefanović.

Konstitutivna sednica parlamenta zakazana je za sredu, 16. april, ali još nije poznato da li će tog dana, pored verifikacije mandata novim poslanicima, biti izabran i novi predsednik parlamenta, ili će taj deo posla biti ostavljen za četvrtak, a možda, kako je ranije rekao Stefanović, i posle Uskrsa.

Stefanović je rekao da se u SNS razmišlja o tome da u naredne četiri godine dođe do rotacije na mestu predsednika Skupštine Srbije, odnosno da se predsednik bira na po godinu dana.

Naprednjaci su prošle sedmice razgovarali o formiranu vlade sa predstavnicima SPS i NDS, kao i sa SVM, koje su nakon razgovora pozvali da učestvuju u vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: