Vučić u ponedeljak u poseti Zagrebu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak će posetiti Zagreb, potvrđeno je agenciji Beta. Detalji posete još nisu zvanično saopšteni.

Izvor: Beta, Blic

Četvrtak, 25.04.2013.

00:35

Default images

Nezvanično se saznaje da će se Vučić, koji je i ministar odbrane, sastati s predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem, ministarkom spoljnih poslova Vesnom Pusić i ministrom odbrane Antom Kotromanovićem.

"Blic" navodi da su na ovoj poseti poslednjih meseci intenzivno radili pripadnici međunarodne zajednice.

"Vašington i Berlin su insistirali na tome da Vučić ode u Zagreb, a ova poseta trebalo bi da bude uvod u susret predsednika Srbije i Hrvatske Tomislava Nikolića i Ive Josipovića", navodi list pozivajući se na sagovornika iz vrha vlasti.

U Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske "Blicu" su potvrdili da im u ponedeljak stiže visoka delegacija iz Srbije, ali nisu rekli ko sve dolazi u Zagreb, a ni u kabinetima Josipovića i Milanovića nisu potvrdili da im u goste dolazi prvi potpredsednik Vlade Srbije.

U septembru prošle godine Vučić je izjavio kako njegova poseta Hrvaskoj zavisi od hrvatskih zvaničnika.

"Kada pozovu i ako pozovu, mi ćemo otići. Mi nikoga ne molimo, držimo do svoje zemlje i ako nas pozovu, otići ćemo", rekao je tada Vučić, podseća "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: