Sastanak Dačić-Tači- Ešton ključan

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio da je sutrašnji sastanak Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton od ključnog značaja za dobijanje datuma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

12:37

Default images

Dežer je novinarima u Beogradu rekao da nema novih uslova niti iznenađenja kada su u pitanju zahtevi koje treba ispuniti i naglasio da treći sastanak Dačića i Tačija dolazi u pravo vreme.

"Mnogi zaključi i odluke (Evropskog) Saveta će zavisiti od dostignuća koja će biti postignuta sutra. To je ključan sastanak, biće sastanaka i posle toga, ali idući korak po korak, ovaj se dešava u veoma važnoj tački", kazao je Dežer.

On je naglasio da obe strane veoma dobro znaju šta se od njih očekuje i da obe, istovremeno, žele da nastave svoj evropski put. "Radujemo se sutrašnjem sastanku", istakao je Dežer.

Dačić i Tači će razgovarati u utorak uveče u Briselu o integrisanoj kontroli prelaza, a mada nova runda dijaloga pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU još nije zvanično najavljena u Briselu, neslužbeno se može saznati da će se dijalog voditi tokom radne večere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: