Novi Sad: Zapaljena još četiri auta

Novi incident u Novom Sadu, nakon utakmice Hrvatska-Mađarska. Zapaljena tri automobila hrvatskih registarskih oznaka, dok je četvrti iz Beograda

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

10:23

Default images

Požari su podmetnuti na dve lokacije u Novom Sadu.

Navodi se da su automobili bili parkirani na obezbeđenim i ograđenim hotelskim parkinzima, koji su pod video nadzorom. Za sada se ne zna da li je reč o nastavku nereda navijača od utorka ili o drugim počiniocima koji nemaju nikakve veze s rukometnim prvenstvom koje se održava u Srbiji i navijačkim grupama.

U noći između srede i četvrtka, oko pola pet ujutro, oštećena su četiri automobila parkirana na zaštićenom parkiralištu hotela "Vigor" u Novom Sadu. Kako saznaje "Novi list", napadači su preskočili zaštitnu ograde od žice, visoku nekoliko metara, polili automobile benzinom i zapalili ih, što je snimila i kamera hotela.

Jedan od automobila, "reno laguna", je riječkih registracija i pripada poznatom riječkom rukometnom funkcioneru Vladi Lipoviću. Drugi automobil je ogulinskih registracija, a vlasnik je bivši rukometaš Miro Kojčin.

Podsetimo, huligani su napali hrvatske navijače i u utorak uveče, nakon rukometne utakmice Hrvatska-Francuska, u novosadskom naselju Veternik. U napadu, za koji navijači kažu da je izgledao vrlo organizovano, učestvovalo je između 30-50 huligana koji su preprečili put automobilima sa navijačima iz Hrvatske i porazbijali im šoferšajbne. U tom napadu bilo je i povređenih, a korišćena je i sekira. Prema najnovijim informacijama, policija je uhapsila 13 osoba, među njima i organizatore, među kojima ima i vođa navijača Crvene zvezde, ali i pripadnika "Obraza".

Zbog svih ovih incidenata, Rukometni savez Hrvatske poručio je svojim navijačima da ne putuju u Srbiju na završnicu Evropskog prvenstva. Sutra uveče u Beogradskoj areni u polufinalu igraju Srbija - Hrvatska. Hrvatska državna televizija navela je i da su pojedine turističke agencije otkazale aranžmane za dolazak u Beograd, što je potvrdio i predsednik tamošnjeg Saveza Sandi Šola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

409 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: