"Priština hoće da izmeni realnost"

Vlada Srbije osudila nasilje na KiM i pozvala mirovne misije da ne tolerišu jednostrane poteze Prištine usmerene na izmenu realnosti i etničke strukture.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.07.2011.

17:54

Default images

U saopštenju se navodi da u osnovi pokušaja preuzimanja punktova Jarinje i Brnjak od sprecijalne policije ne leži želja da se uspostavi red i zakon, već da se silom i po cenu ljudskih žrtava promeni realnost na severu pokrajine.

Takođe se dodaje da se očekuje da KFOR i EULEKS obezbede potpunu sigurnost na Kosovu i Metohiji, u skladu sa mandatom koji su im poverile Ujedinjene nacije i Rezolucijom 1244 i odlukama Evropske unije.

Vlada Srbije istovremeno poziva građane da se uzdrže od svake vrste nasilja, da ne nasedaju na provokacije i da doprinesu da se stanje u južnoj pokrajini normalizuje.

Sinoćno paljenje objekata na administrativnom punktu u Jarinju odgovara samo albanskim ekstremistima i Vlada zahteva da se što pre otkriju vinovnici i organizatori tog vandalskog čina koji je usmeren protiv opstanka Srba na Kosovu i Metohiji i interesa države Srbije.

Ističe se da se neće, ni pod kakvim pritiscima, odustati od mirnog puta u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

Za Vladu Srbije dijalog nema valjanu alternativu i za nas je to jedini način da se dođe do rešenja prihvatljivih za sve građane Kosova i Metohije. Dijalog je jedini put do trajnog mira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: