Uhapšeni krijumčari migranata u EU

Operativna grupa (OTF) razbila je jednu od najopasnijih grupa krijumčara migranata širom EU.

Izvor: B92

Petak, 03.06.2022.

11:27

Uhapšeni krijumčari migranata u EU
EPA-EFE/Stuart Brock

U akciju su bile uključene policije Austrije, Nemačke, Mađarske, Rumunije, Srbije i Holandije, a ona je dovela do otvaranja 39 novih istraga, saopštio je Evropol.

Kako se navodi, poslednjeg dana akcije 1. juna, došlo je do hapšenja dva visokorangirana pripadnika ove grupe, 12 pretresa kuća i zaplene više od 80.000 evra u Nemačkoj i Francuskoj.

Istrage ove Operativne grupe do sada su dovele do hapšenja osam visokorangiranih pripadnika kriminalnih organizacija i raspisivanje evropskog naloga za hapšenje za još tri osobe, kao i 126 hapšenja njihovih pomagača. Akciju je predvodila nemačka savezna policija, a koordinisao Evropol,

Otkriveno je 916 slučajeva krijumčarenja i izvršen 151 pretres kuća, a zaplenjena je različita imovina ukupne vrednosti od približno 900.000 evra, saopštio je Evropol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: