Petak, 28.01.2022.

13:44

"Neće proći, a ako prođe - to je veleizdaja"

Predsednik Liberalne partije i poslanik Andrija Popović kaže da premijer namerava da u ovih par dana potpiše Temeljni ugovor sa SPC, iza očiju javnosti.

Izvor: RTCG

Depositphotos/Eillen_1981

"Odlazeća Vlada čiji premijer je i sam priznao da neće dočekati polovinu februara na tom mestu, prema našim saznanjima, pokušaće da obavi svoje prljave zadatke što hitnije", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić namerava da u ovih par dana potpiše Temeljni ugovor sa SPC, iza očiju javnosti i "bez ikakvog legitmiteta i podrške kako u svojoj Vladi tako i u Skupštini".

"Smatraćemo takav čin veleizdajom nacionalnih interesa Crne Gore sa teškim krivičnim posledicama za koji će njegovi vinovnici morati da odgovaraju", kazao je Popović. On dodaje da će premijer i njegovi saradnici morati da odgovaraju.

"Naročito nakon skorog gubitka funkcionalnog imuniteta koji odlazeći premijer i njegovi saradnici uživaju, moraće da odgovaraju pred zakonom i institucijama po svim osnovama urušavanja državno-pravnog poretka", kazao je Popović.

On dodaje da se, kako se, kako je kazao, "falsifikovanjem istorije kroz Temeljni ugovor, odnosno nacrt koji je dostupan javnosti, pokušajem institucionalizacije neistina i mitologije, želi se SPC u Crnoj Gori obezbediti položaj države u državi, ili preciznije države nad državom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: