Odgovor Srbije Plenkoviću

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je povodom poruke koju je Srbiji poslao hrvatski premijer Andrej Plenković.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2021.

13:47

Odgovor Srbije Plenkoviću
EPA-EFEMARKO DJOKOVIC

Vulin je u pisanoj izjavi naveo da ideja uništenja Srba u Hrvatskoj nije napuštena ni danas.

"Ko 9. maja ne obeležava Dan pobede protiv nacista i ustaša, taj Oluju proslavlja kao Dan pobede. Ko nije osudio klanje Srba u Jasenovcu i Jadovnu, njemu Oluja deluje kao legitimna akcija i čin milosrđa. Ustaše su do poslednjeg sekunda trajanja NDH imale nepodeljenu podršku svih slojeva hrvatskog naroda i posebno katoličke crkve", navodi Vulin.

Vulin kaže i da Hrvatska slavi najveće etničko čišćenje u Evropi.

Podsetimo, Plenković je ranije danas u Kninu poručio da će Hrvatska uvek dostojanstveno slaviti Oluju, kako bi, kako je rekao, buduće generacije negovale tradiciju Domovinskog rata.

"Vodimo se politikom pomirenja, suživota i razumevanja, uz poštovanje istorijske istine i izražavanja pijeteta svim žrtvama. To ne znači da ćemo ikada ikome dopustiti da dovode u pitanje legitimitet Oluje. To je poruka Srbiji koja bi trebalo da napusti jalovu politiku prošlosti i okrene se politici pomirenja", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: