Srđan Đoković za "Dnevni red": To što nije uradila ni BiH, uradila je moja, naša, srpska zemlja - Crna Gora

To što nije uradila ni BiH (usvojila Rezoluciju), uradila je moja, naša, srpska zemlja - Crna Gora, rekao je Srđan Đoković u "Dnevnom redu" na TV B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

22:01

Srđan Đoković za
Foto: TV B92

"To je za mene poraz ogroman, (poraz) i mene i svih Srba u celom svetu", istakao je on govoreći o Rezoluciji o Srebrenici koja je usvojena u Skupštini Crne Gore.

Srđan Đoković je upitao i čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili ovakav odnos Zapada prema nama, ističući da smo u istoriji smo uvek bili na pravoj strani.

"Ti što su bili na pogrešnoj strani više su cenjeni od nas. Mi nismo genocidan narod, mi smo deo stare evropske civilizacije. Bilo je grešaka sa svih strana, zašto smo samo mi genocidan narod? Pa, nismo", naglasio je.

Podsetimo, crnogorski parlament usvojio je u četvrtak rezoluciju o Srebrenici, uz podršku opozicione DPS Mila Ðukanovića.

Rezolucijom se najoštrije osuđuje, kako se navodi, "genocid u Srebrenici", tvrdi se da je "u genocidu stradalo više od 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti", zabranjuje se javno negiranje postojanja ili umanjenje "genocida u Srebrenici", a 11. jul se proglašava Danom sećanja na žrtve Srebrenice.

Usvajanje Rezolucije je izazvalo burne reakcije u regionu i naišlo na oštre osude u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: