Beriša: "Bajden sada štiti Rezoluciju 1244"

Publicistkinja Kimete Beriša kritikovala je premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtina i njegov nastup na trilateralnom sastanku u utorak u Briselu.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

10:11

Beriša:
Foto: Tanjug/Fabrice Coffrini/Pool Photo via AP

Kurti se u utorak susreo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a sastanku su prisustvovali i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak i šef diplomatije EU Žozep Borelj.

Beriša se osvrnula na četiri predloga koje je Kurti predstavio na sastanku u Briselu, i kazala da su oni "delo prevaranta".

Kritikujući sva četiri predloga, ona se osvrnula i na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Hrabrost bi bila da se pomene Rezolucija 1244 po kojoj je Kosovo suvereni deo teritorije Srbije, a ta rezolucija je sada došla pod zaštitu predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena. (Hašim) Tači je barem 2018. godine tražio da se Rezolucija promeni", navela je Beriša na "Fejsbuku"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: