Vučić danas na Danu Sećanja i na prijemu povodom Dana Evrope

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće danas venac u Spomen-području Donja Gradina u BiH.

Izvor: B92

Subota, 08.05.2021.

08:22

Vučić danas na Danu Sećanja i na prijemu povodom Dana Evrope
EPA-EFE/ Georgi Licovski

Povod je Dan sećanja na žrtve zločina-genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini.

Program obeležavanja Dana sećanja predviđa najpre u 9.30 sastanak Vučića, predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, predsednice RS Željke Cvijanović i predsednika Vlade RS Radovana Viškovića sa načelnicima opština Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar.

U 10.55 planiran je dolazak predsednika Srbije na grobno polje „Topole" u okviru Spomen-područja „Donja Gradina", u 11 je parastos žrtvama, u 11.15 polaganje venaca i u 11.30 obraćanje Aleksandra Vučića, najavila je služba predsednika Srbije za saradnju s medijima.

Na prijemu povodom Dana Evrope

Vučić će na poziv šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasadora Sema Fabricija, danas prisustvovati svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope.

Svečani prijem biće organizovan u 20.30 u Skupštini grada Beograda, saopstila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Kako je saopšteno iz Delegacije EU, u okviru programa predviđeno je i obraćanje ambasadora Fabricija i predsednika Vučića.

Pored svečanog prijema, zvanice će imati priliku da vide 3D video projekciju na fasadi Skupštine grada - umetničku instalaciju studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i interaktivnu izložbu ''''Priče iz Srbije'''', navodi se u saopštenju Delegacije EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: