"U trećem smo talasu"

Nemačka se nalazi u trećem talasu pandemije koronavirusa, upozorila je danas kancelarka Angela Merkel.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

17:52

EPA/Andreas Gora / POOL

"Sada smo u trećem talasu", prenosi Rojters da je rekla Angela Merkel, pozivajući se na dva neimenovana izvora sa sastanka njene konzervativne Hrišćansko-demokratske unije.

Prema navodima sagovornika agencije, Merkelova je naglasila da bi bilo kakvo ublažavanje mera zaključavanja, uvedenih krajem prošlog meseca i produženih do 7. marta, moralo da se sprovede postepeno i pažljivo.

"Ne možemo da priuštimo da imamo uspone i padove", navela je Merkelova sugerišući da želi da se bilo kakav povratak u normalan život sprovede pažljivo i da se izbegne ponovno zaključavanje ako broj slučajeva opet počne da raste.

Zatvaranje svih preduzeća, čije se poslovanje ne smatra neophodnim za život građana, i kontrole na granicama sa Austrijom i Češkom, gde su se pojavila žarišta povezana sa zaraznijim sojem virusa, pomogli su Nemačkoj da smanji broj novoobolelih od koronavirusa.

Međutim, sporije sprovođenje vakcinacije i rizik od izbijanja velikih žarišta novih sojeva virusa, koji se brzo šire i koji su već otkriveni u Nemačkoj, mogli bi da otežaju ublažavanje restriktivnih mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: