Potvrđeno 111 novozaraženih, jedna osoba preminula; Oglasio se Krizni štab

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je, zaključno sa 15 časova registrovano, 111 novozaraženih, a preminulo je jedna osoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

14:50

Potvrđeno 111 novozaraženih, jedna osoba preminula; Oglasio se Krizni štab
Ilustracija: GettyImages/ Emanuele Cremaschi Stringer

U poslednja 24 časa testirano je 6.139 uzoraka, a 1.140.378 od početka epidemije.

Na respiratoru se nalazi 23 osobe, a hospitalizovano je 276 pacijenata.

Stopa smrtnosti u Srbiji iznosi 2.23 odsto.

Do sada je registrovano 33.662 slučajeva, a preminulo je 750.

Preko 40 odsto pozitivnih u Beogradu; Oglasio se Krizni štab

Od ukupnog broja novozaraženih 40 odsto ih je u Beogradu.

Krizni štab je naglasio da je od presudne važnosti da u ovom periodu sačuvamo visok nivo discipline i lične odgovornosti.

Kako kažu presudno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao što su tržni centri, prodavnice, gradski saobraćaj, pošte, banke.

"To je preventivna mera koja nam može sačuvati zdravlje i obezbediti mirniju jesen. Redovno provetravanje prostorija, higijena ruku, dezinfekcija prostora i održavanje razdaljine su od krucijalne važnosti ukoliko želimo da postignemo naš cilj, a to je konačna pobeda nad korona virusom. Iako je situacija trenutno relativno stabilna, naša borba sa kovidom i dalje traje i svako neodgovorno ponašanje danas može nas skupo koštati sutra", navode iz Kriznog štaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: