Trifunović napadnut u Knez Mihajlovoj; Mediji: Napadač pristalica bojkota VIDEO

Lider Pokreta slobodnih građana napadnut je ispred Ruskog cara u Knez Mihajlovoj tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 31.05.2020.

15:58

Trifunović napadnut u Knez Mihajlovoj; Mediji: Napadač pristalica bojkota VIDEO
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Kako prenose mediji, njemu je prišao prolaznik i koji ga je, nakon kraće verbalne rasprave, udario u glavu.

Mediji prenose da je jedan od pristalica bojkota napao Trifunovića, pritom ga upitavši: "Je l' ti Vučić dao pare za šator".

Sumnja se da je Ž. A, nakon kraće rasprave, udario zatvorenom šakom Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Ð. i Trifunovića, bez fizičkog kontakta, saopštio je MUP.

Pavle Grbović, član predsedništva PSG rekao je za B92 da ne znaju ko je osoba koja je napala Trifunovića.

Policija je sprečila veće incidente i odmah privela dvojicu muškaraca i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti o daljem toku postupka.

Grbović je ranije danas rekao da je prolaznik Trifunoviću vikao da je "izdajnik" i da mu predsednik Srbije Aleksandar "Vučić skuplja potpise za listu".

"Nakon kraće verbalne rasprave čovek je Trifunovića udario pesnicom u glavu", rekao je Grbović i dodao da je Trifunović dobro.

Po njegovim rečima, došla je policija i "sklonila sa strane" čoveka koje je napao lidera PSG, ali je dodao da nema informacije da li je ta osoba potom i privedena.

Povodom drugog incidenta koji je prema rečima MUP-a prošao bez fizičkog kontakta, Grbović je ba B92 potvrdio da to lice ranije već vređalo Trifunovića i aktiviste PSG-a, kao i da je imao šrafciger.

"Šrafciger je imala druga osoba koja je i ranije provocirala naše aktiviste, a danas je Sergeja vređao rečima da je 'go*no udbaško'", navodi Pavle Grbović.

Grbović se oglasio i na svom Tviter profilu povodom napada.

"Svaka vam čast "pravoverni". Vaš "demokratski" narativ o izdajnicima, službama, lakom kešu i ostalim blatom je počeo da daje rezultate... Budite ponosni na to kakvo društvo gradite", napisao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: