Odgovor Bocan Harčenka na Vučićevo "zašto"

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da je afera "ruski špijun", što se tiče Beograda i Moskve - "iza nas".

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.12.2019.

13:18

Odgovor Bocan Harčenka na Vučićevo
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Sve je to iza nas", rekao je ambasador na pitanje novinara šta je predsedniku Srbije odgovorio na "zašto", koje mu je Aleksandar Vučić uputio povodom snimka o predaji novca ruskom obaveštajcu.

Bocan Harčenko je rekao: "Ne bih želeo da ponavljamo čitavu priču koja je iza nas".

Dodao je da je o tome već dosta rečeno i da onaj koga to interesuje može da pogleda izjave i predsednika Srbije, i njegove, kao i portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

Ruski ambasador je još jednom tim povodom ocenio da su odnosi dve zemlje, nakon prošlonedeljnog, 17. susreta dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju, dobili novi podsticaj i da će saradnja biti još intenzivnija.

Bocan Harčenko je govorio na skupu o balkanskoj politici Ruske Federacije u Institutu za međunarodnu poltiku i privredu, kome su prisustvovali i brojni ambasadori i predstavnici diplomatskog kora.

Na tom skupu Bocan Harčenko je rekao i da je Aleksandar Vučić predsednik s kojim se Vladimir Putin najviše puta sreo u odnosu na susrete s liderima svih ostalih država Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: