Drama u Zagrebu zbog Vučića: Dolazi, ne dolazi... Reagovao i Plenković

HDZ se oglasio demantijem kojim odbacuju "neistine N1 televizije da Aleksandar Vučić drži govor u Hrvatskom saboru".

Izvor: N1

Četvrtak, 07.11.2019.

09:39

Drama u Zagrebu zbog Vučića: Dolazi, ne dolazi... Reagovao i Plenković
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

"Vezano za ponovno širenje laži i dezinformacija oko održavanja Kongresa EPP-a u Zagrebu, naglašavamo da Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sednici Predsedništva i Političke skupštine EPP-a 19. novembra, koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora, kako se to navodilo na portalu N1 Televizije", saopšteno je iz HDZ-a.

Kako je jutros objavila regionalna N1 televizija, među više od 2.000 delegata iz više od 40 zemalja, očekuje se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je Srpska napredna stranka pridružena članica EPP, ali ta stranka nema pravo glasa.

Kako jutros navodi N1, Vučićevo ime nalazi se na popisu govornika, a njegovo obraćanje najavljeno je za 20. novembar.

Zagrebačka N1 televizija se nakon toga izvinila svojim gledaocima i čitaocima portala zbog, kako su naveli, nenamerne greške.

"Snizite ton činjenju nenormalnog nečega što nije nenormalno"

Premijer Hrvatske Andrej Plenković jutros je nakon sednice vlade komentarisao dolazak predsednika Srbije u Zagreb.

"Prvo, laž na N1 jutros. Politička skupština koja se održava u Hrvatskom saboru je sastanak niži od kongresa, to je pripremno telo. Nije dobro iznositi laži u etar, koje onda svi prenose. To je važno za kulturu medija, ne treba lagati", rekao je Plenković pa objasnio o čemu se zapravo radi.

"Kongres EPP-a održaće se u Areni, pripremamo ga jako dugo, dobili smo tu čast da budemo domaćini pre dve godine, mislim da na to trebamo biti jako ponosni. Doći će preko 2.000 ljuudi, svi čelni ljudi, šefovi država i vlada, i predsednici stranaka koje su deo EPP-a", rekao je Plenković, a prenosi zagrebačka N1 televizija na svom portalu.

Istakao je i da su mnogi čelnici potvrdili svoj dolazak, ali da Vučić još nije. "On je sa svojom strankom pridruženi član EPP-a. Pozvan je i, ako želi doći, doći će", rekao je Plenković.

Na pitanje je li u redu da se Vučić pojavi na skupu EPP-a u Zagrebu, koji se održava nakon obeležavanja godišnjice pada Vukovara, Plenković je novinarima kazao da mu nije jasno zašto vežu ta dva događaja.

"Ja još jednom objašnjavam, kongres EPP-a je definisan pre dve godine da će se održati sada. Svi članovi EPP-a su pozvani, a ko će od njih doći znaćemo kad potvrde. Zašto mistifikujemo nešto? Ja apelujem na sve vas da snizite ton činjenju nenormalnog nečega što nije nenormalno", rekao je Plenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: