RIK: Potvrđene još tri kandidature, Beli na dnevnom redu

Republička izborna komisija je proglasila kandudature za predsednika još tri kandidata, a raspravlja o kandidaturi Ljubiše Preletačevića Belog.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2017.

13:45

RIK: Potvrđene još tri kandidature, Beli na dnevnom redu
Foto: Tanjug

Proglašene su kandidature Milana Stamatovića ispred Grupe građana "Za zdravu Srbiju - Milan Stamatović", Nenada Čanka, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, i Miroslava Parovića, predsednika Narodnog slobodarskog pokreta.

Na sednici je utvrđeno i da Predrag Vučetić i njegova Grupa građana "Bela lađa" imaju 48 sati da otklone nedostatke u dokumentaciji.

Republička izborna komisija nije na sednici u 13 sati razmatrala kandidaturu Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, koji se na predsedničkim izborima kandidovao ispred Grupe građana "Beli - samo jako".

Oko 17.30 sati počela je sednica na kojoj RIK razmatra i odlučuje o kandidaturi za predsednika Srbije Ljubiše Preletačevića Belog. Tok rasprave pratite - OVDE.

RIK do 22 sata mora da saopšti da li je kandidatura Preletačevića prihvaćena ili je potrebno da otkloni nedostatke u dokumentaciji. Za otklanjanje nedostataka u dokumentaciji je predviđen rok od 48 sati.

Član izborne komisije Miloš Pavlović je na Tviteru saopštio da Preletačeviću nedostaju potpisi za kandidaturu za predsednika. Opširnije - OVDE.

Ljubiša Beli Preletačević se putem Fejsbuka oglasio i poručuo: "Moramo da čekamo još...Neka, samo bez sikiracije, imaćete kandidata Belku pa makar ne znam". Preletačević se ranije oglasio na Tviteru, gde je rekao da još uvek nije dobio zvanično obaveštenje i objašnjenje šta je sporno sa potpisima, već samo najavu da imati 48 sati da ih ponovo skupe.

On je dokumentaciju za kandidaturu podneo u nedelju oko 22 h, a ponovo je pozvan u RIK nešto pre ponoći zbog problema sa dokumentacijom.

Jedan od članova RIK je rekao za portal Insajder.net da je problem u tome što u izjavama ne postoji odrednica "Grupa građana" pre imena "Beli - samo jako".

Predstavnici opozicije su naveli da oni podržavaju kandidaturu Belog.

RIK je prethodnih dana proglasio kandidature Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vojislava Šešelja, Vuka Jeremića, Boška Obradovića,.Saše Radulovića i Aleksandra Popovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: