Svet 35

19.03.2024.

15:33

Ulaze u rat? Francuska šalje vojsku u Ukrajinu

Francuska priprema kontingent koji će biti upućen u Ukrajinu, rekao je direktor Ruske spoljno-obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

Izvor: Novosti

Ulaze u rat? Francuska šalje vojsku u Ukrajinu
Shutterstock/Dragos Asaftei

Podeli:

U prvoj fazi kontingent će imati 2.000 vojnika, dodao je on.

"Sadašnje rukovodstvo zemlje ne brine o pogibiji običnih Francuza i brigama generala. Prema podacima dobijenim od ruske spoljne obaveštajne službe, kontingent se već priprema za slanje u Ukrajinu. U početnoj fazi iznosiće oko 2.000 ljudi", rekao je on.

Francuska jedinica će postati prioritetna meta ruske vojske, naglasio je on.

Nariškin je dodao da su u francuskoj vojsci izuzetno zabrinuti zbog povećanog broja Francuza koji su poginuli u Ukrajini.

Prema rečima šefa Spoljne obaveštajne službe, Francuska priznaje da Pariz nije video takve gubitke u inostranstvu od rata u Alžiru u drugoj polovini 20. veka.

Zbog toga, vojno rukovodstvo zemlje strahuje od nezadovoljstva među aktivnim oficirima srednjeg ranga u francuskoj vojsci.

Podeli:

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: